Interaktív meseregény Bojti Annától

Megjelent Bojti Anna harmadik könyve, melyben az Éjszaka az állatkertben és A Lidércerdő mélyén című regényekhez hasonlóan ismét a gyerekek választásaitól függ a történet alakulása.

Bojti Anna: A kék ajtó titka

Miért különleges ez az interaktív meseregény? Mert ennek a történetnek az olvasó a főhőse, a kalandkönyv helyszíne pedig a sok gyerek által ismert és kedvelt Fővárosi Állatkert. A rejtély kulcsa a bejáratnál várakozás közben talált különleges, bogaras gyűrű, ami így az olvasó kezébe is kerül. A varázsgyűrű segítségével mindenféle állattá tud változni a regény főhőse, és így az olvasó is. Sok-sok logikai feladatot, rejtvényt kell megoldania, hogy célba érjen és kiderítse, mi az a Kék Ajtó.

Az izgalmas állatkerti bolyongás során a gyerekek meglátogatják a prérikutyákat, alászállnak a tó mélyére, kalandozhatnak a pillangóházban; azaz megismerhetik az állatok szokásait, a Budapesti Állatkertet, miközben észrevétlenül kiolvasnak egy izgalmas regényt. Az olvasó tehát a Kaland-Játék-Kockázat típusú regényekhez hasonlóan maga döntheti el, hogy merre halad, kivel beszélget, kinek segít, mialatt a történetben bolyong. Minden rövid fejezet végén egy-egy döntési ponthoz érve kell elhatároznia, melyik utat választja – így nem is egy, hanem számtalan kaland lehetősége bújik meg a kötetben, amit akár többször el lehet olvasni, hiszen a kaland végkifejlete is más és más lesz az újraolvasásokkal.

A könyvben két könyvjelző segíti az olvasót, melyek nemcsak megmutatják, hol tart a történetben, hanem egyéb fontos szerepük is van. A kalandhoz szükség van még egy dobókockára is, mert időnként próbára kell tenni a szerencsét: ekkor a dobókocka dönti el, merre haladjunk tovább. Érdemes ceruzát, ollót és ragasztót is a könyv mellé készíteni, mert a játék során jutalomérméket is készíthetnek a gyerekek, és egy titokzatos kőformát is össze kell illeszteniük. Az esetleg eltévedőket pedig az állatkert belső borítón található térképe segíti, Mayer Tamás illusztrátor jóvoltából.

Bojti Anna, a könyv szerzője a Pagony Játékkiadó főszerkesztője is egyben, és szenvedélyes játékos. Éjszaka az állatkertben című regényével és társasjátékával robbant be sok-sok család életébe.

Korábbi művei után most a kicsit fiatalabb korosztályt célozta meg: A kék ajtó titka már 6 éves kortól bátran olvasható-játszható, de a kiskamaszok, sőt, még a felnőtt olvasók is élvezni fogják.

6–12 év között ajánlott!
Beleolvasó itt.


(via Pagony)