Konyha 11 ezer állatnak

A Fővárosi Állat- és Növénykert legújabb kisfilmjében egy érdekes helyszínre, a park központi takarmánykonyhájára kalauzolja el az érdeklődőket, ahol 859 különböző állatfaj több mint 11 ezer egyedének készül ínycsiklandó finomság nap mint nap.

Háromszáznál is több különféle csemege szerepel az állatkert bevásárlólistáján, melyek nagy részét a központi konyhában, vagyis – ahogy hivatalosan nevezik – a takarmányozási központban készítenek elő a park munkatársai. Az esti sétákon, amelyek az állatkerti kulisszák mögötti világba nyújtanak betekintést a résztvevőknek, régebben gyakran felkeresték a takarmánykonyhát is, de erre mostanában – elsősorban a koronavírus világjárvánnyal kapcsolatos óvintézkedések miatt – nem nagyon volt lehetőség. Ezért arra gondoltak az állatkertnél, hogy egy kisfilm segítségével nyújtanak bepillantást az ott folyó munkába - az előkészítéstől a majompogácsa gyártásán át a személyre szabott tálalásig.

Aki az állatok takarmányozásával kapcsolatban további részleteire is kíváncsi, sok érdekességet megtudhat a Mit esznek az állatkert lakói? című írásból.

Még több állati izgalmas tartalomért pedig ide klikkeljetek!