Könyvújdonságok januárra

Bori mindent megmutat a közlekedésről, és kisöccse, Jakab is új történetekben bukkan fel. Új Disney-sorozat indul a kicsiknek Toppanccsal, a bájos kisnyuszival, Kismackó pedig oviba megy. Egy igazi kalandvágyó macskával ismerkedhettek meg Robin Maccs személyében, aki minizsiráfokat ment, Tony Wolf rajongói pedig örülhetnek, mert a nagy mesélőnek új sorozata indul, Robinsonnal a főszerepben. Folytatódnak a Varázslatos Állatbirodalom hőseinek kalandjai, és aki szereti az unikornisokat, ne hagyja ki Unikornisvarázs sorozatot se!

Kitty Richards: Egy nap Apával - Disney

Korosztály: 2+

Toppancs izgatott lesz, amikor megtudja, hogy az apukájával fogja tölteni a napot. Reméli, hogy felfedeznek egy rejtett barlangot, vagy megmásznak egy hegyet. Csakhogy nyuszipapa kevésbé izgalmas dolgokat tervez, ezért Toppancs inkább elkóborol. Végül szorult helyzetbe kerül, ahonnan csak egy nagy és erős nyuszi szabadíthatja ki...
Ez a bájos mese lírai szöveggel, kedves rajzokkal és egy kis huncutsággal nyújt kellemes olvasnivalót az apával töltött napok örömeiről.

Nele Bauser: Jakab cumija

Korosztály: 2+

Jakab nagyon szereti a színes cumiját, de sokszor bizony hosszan kell keresgélnie, mire sikerül megtalálnia. Vajon cumi nélkül is boldogul?

Sandra Grimm: Jakab és a húsvéti nyuszi

Korosztály: 2+

Már csak hármat kell aludni, és itt a Húsvét! Jakab már izgatottan várja. De ugye biztosan jön a nyuszi?

Liane Schneider: Bori közlekedik - Barátnőm, Bori

Korosztály: 5+

Bevásárolni mentek? Vagy épp az oviba tartotok? Az utca mindig tele van: biciklisták csengetnek, autók és teherautók dübörögnek el melletted az úttesten. Ebből a színes képekkel teli könyvből barátnőddel, Borival sétálva megtanulhatod a helyes és biztonságos közlekedés szabályait, és sok más kérdésre is választ kaphatsz.

Catherine Leblanc - Dany Aubert: Oviba megyek!

Korosztály: 5+

Az ovi közel van, de Kismackó egyáltalán nem örül, hogy közeledik az óvodába járás ideje. "Nem akarok oviba menni!" jelenti ki határozottan. Anna, a kishúga viszont nagyon szeretne végre bepakolni egy uzsonnástáskát, labdázni a barátaival, és hallgatni az óvó nénik meséit. "Milyen jó neki!" sóhajtja újra és újra. Kismackó édesanyja szelíden segíti eloszlatni az aggodalmakat, és sokat mesél arról, hogy milyen lesz az ovi. Mire véget ér a nyár, Kismackó biztos benne, hogy az óvoda jó hely, pont ilyen nagyfiúknak való, mint ő. Ez az új Kismackó-történet segít a gyerekeknek, hogy leküzdjék a félelmeiket az újtól és az ismeretlentől. A sorozat többi része is a gyerekkor meghatározó pillanatairól szól: Akkor is szeretnél? Elég nagy vagyok már?

Christian Seltman - Christine Kugler: Robin Maccs - A minizsiráf megmentése

Korosztály: 5+

Robin Maccs a legszívesebben a tábortűznél üldögél, kezében gitárjával és közben kedvenc chipsét rágcsálja. De a lelke mélyén egy nyughatatlan kalandor lakozik, és ezt be is bizonyítja legjobb barátjának, Mollinak, az egérlánynak, amikor Fanni, a minizsiráf segítséget kér tőlük. Ám nemcsak a kis zsiráf társai tűntek el nyomtalanul, hanem velük együtt az értékes curry-rakomány is, ami pedig Robin Maccs kedvenc csemegéjéhez elengedhetetlenül fontos! Nincs idő hát késlekedni, azonnal indul a mentőakció!

Tony Wolf: Robinson visszatér - Tony Wolf mesél 1.

Korosztály: 4+

Volt egyszer egy falu az erdő mélyén. Lakói időnként kinéztek a főutcára, hátha megpillantják jó barátjukat, Robinsont, a hörcsögöt, amint éppen visszatér szülőfalujába… És amikor meglátták, boldogan üdvözölték, mert a nagy világjáró ilyenkor mindig elmesélte nekik ezernyi kalandját.
Tony Wolf új sorozatában viszontláthatjuk a Mesél az erdő történeteiből megismert kedves erdei állatokat, akiket új kalandok várnak. A csodás illusztrációkkal teli mesék minden korosztályt elvarázsolnak.

Daisy Meadows: Varázslatos Állatbirodalom 21. - Panka minden akadályt legyőz

Korosztály: 5+

A barátnők nagyon örülnek, hogy végre elutazhatnak a Varázshegyre. A Barátság-erdő minden csodája itt készül. Ha nem lenne, akkor a kis állatok nem tudnának beszélni, de Lili és Luca sem tudna többé átjönni a varázslatos birodalomba. Grizelda, a boszorkány éppen ezt szeretné, ezért négy új szolgájával, a hegyi törpékkel megint gonosz tervet forral. Vajon sikerül-e Panka nyuszinak meg a lányoknak megőrizni a hegy varázserejét?

Daisy Meadows: Varázslatos Állatbirodalom 22. - Mandula felbukkan

Korosztály: 5+

Lili és Luca ismét a Varázshegyre látogat, innen ered a Barátság-erdő bűvös ereje. A mágikus kristályok azonban nem növekednek úgy, ahogy kéne és a barátnők azonnal tudják, hogy a gonosz Grizelda rejtőzik a dolog mögött. Mandula, a kis csíkosmókus felajánlja, hogy segít a lányoknak, mielőtt az erdő örökre elveszíti a varázsát.

Daisy Meadows: Unikornisvarázs 1. - Hajnalfény visszahozza a nyarat

Korosztály: 6+

Alina szeret sportolni, Emi a tudományért rajong. Ám mindketten imádják a kalandokat, a varázslatokat és az unikornisokat. Csatlakozz hozzájuk, és kísérd el őket Csodavölgybe, ahol Auróra, az unikornisok királynője alig várja, hogy megmutathassa a mágikus egyszarvúk elbűvölő birodalmát. Azonban egyszer csak felbukkan Szeléna, az ezüst unikornis, aki gonosz tervet forral... A barátnők elhatározzák, hogy megvédik Csodavölgyet. Vajon sikerrel járnak? Olvasd el az izgalmas sorozat első részét, és megtudod!

Daisy Meadows: Unikornisvarázs 2. - Csillámszellő és az égi varázs

Korosztály: 6+

Alina és Emi alig várják, hogy visszatérhessenek Csodavölgybe, az unikornisok birodalmába, ahol elleshetik a varázslás minden csínját-bínját. Ám Szeléna, a gonosz egyszarvú ismét előbukkan, hogy magával vigye Csillámszellő mágikus medálját, ami nélkül Csodavölgy levegője többé nem lesz tiszta és friss. A barátnők elindulnak, hogy visszaszerezzék a varázserejű medált.

Noel Streatfeild: Teniszcipők

Korosztály: 10+

A Heath családban négyen vannak gyerekek: az ikrek, Jim és Susan, valamint Nicky és David. Nagyapjuk annak idején tehetséges teniszjátékos volt - arra bíztatja unokáit is, hogy lépjenek a nyomdokába. A gyerekeket édesapjuk tanítja a játékra, de négyük közül csupán Susan tűnik igazán ígéretesnek, egymás után nyeri a versenyeket, már az újságok is megemlítik a sikereit. Jim sem játszik rosszul, de nem elég szorgalmas és igencsak makacs.
Nickynek is jók az adottságai, de lusta. Davidet pedig nem érdekli a tenisz, ő szívesebben énekel a szabadidejében. Aztán Nicky - aki a legszemtelenebb és legnehezebb természetű mindnyájuk közül - titokban gyakorolni kezd, hogy bebizonyítsa, ő is van olyan tehetséges, mint a nővére...