Lesz valami jó családi film a tévében?

Húsvéti családlátogatás, locsolkodás előtt vagy után rengeteg családi filmmel lazíthattok a hétvégén. Olyan klasszikusokkal, mint az E.T., A Pál utcai fiúk vagy épp az Égigérő fű, de lesz Toy Story, G-Force és Nanny McPhee is.

2017. április 14., péntek

Tom és Jerry: Vigyázz, kész, sajt!
RTL Klub, április 14., 10.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Amikor a világ legkedveltebb macska-egér duóját kipenderítik, mert porig rombolták boldog otthonukat, életük legvadabb kalandja vár rájuk: egy tévécsatorna világ körüli szuperversenye, amelyen a fődíj egy hatalmas csodapalota. A tévé főnöke csak ámul, amikor Tom és Jerry vad vágtája hatására egekbe szökik a nézettség, és ámulhatsz te is, hiszen egyre keményebb, egyre mulatságosabb a küzdelem. Régi jó ismerőseink szupergyors kocsikkal, víz alatti járművekkel, vízisível, sőt a fergeteges fináléban rakétameghajtású repülővel repesztenek!

Anasztázia
TV2, április 14., 11.05
6 éven felülieknek ajánlott!

Volt egyszer egy Anasztázia nevű ifjú hercegnő, aki a pompás paloták és fényes estélyek varázslatos világában élt. 1916-ot írtak, s a legendás Romanov család a dinasztia uralkodásának háromszázadik évfordulóját ünnepelte. Az ünnepi esemény tiszteletére a cár nagyszabású fogadást rendezett, s a bál legfényesebb csillaga éppen Anasztázia volt. A cári palota fölött azonban sötét felhők gyülekeznek, mert a száműzetéséből Szentpétervárra visszatért Raszputyin bosszút forral.

Duma - A vadon hívó szava
RTL Klub, április 14., 13.50
12 éven felülieknek ajánlott!

A tizenkét éves Xan legjobb barátja egy gyönyörű gepárd. Az állat szülei elpusztultak, a fiú kölyökkora óta neveli az árva kölyköt. Remekül megérti magát a Duma névre hallgató állattal. Amikor Xan megtudja, hogy a szélvészgyors ragadozóra fogság vár, elhatározza, hogy kedvencét visszajuttatja oda, ahova tartozik, Dél-Afrika vadonjába. Az oda vezető út azonban hosszú és veszélyes, oroszlánok és krokodilok vadásznak rájuk, sebesen zúgó folyókon és zuhatagokon kell átkelniük. A legnagyobb veszélyt azonban egy kalandor jelenti, aki sok pénzt lát a gepárdban.

E.T. - A földönkívüli
Viasat3, április 14., 14.25
12 éven felülieknek ajánlott!

Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással.

Charlie és a csokigyár
Viasat3, április 14., 18.40
12 éven felülieknek ajánlott!

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja.

Hupikék törpikék
RTL Klub, április 14., 18.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Törpapa különleges főzetéhez új anyagokra van szükség, melyek beszerzése Ügyefogyi feladata. Persze nevéhez méltó módon végzi azt, így nem csoda, hogy baleset éri. Az erdőben sétálgatva rátalál a Csodák Barlangjára, átesik a mágikus kapun, minek következtében egy modern világban találja magát. Szerencsére az ott élő emberek Ügyifogyit játékbabának hiszik, minek következtében a Winslow-házaspár gyerekszobájának lakója lesz. Ezalatt a faluban a többi törp kutatóakciót szervez a megmentésére. Dolgukat megnehezíti, hogy Hókuszpók is bekavar az ügybe.

2017. április 15., szombat

Madagaszkár 3.
Mozi+ - április 15., 10.40
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Alex, az oroszlán, Marty, a zebra, Gloria, a víziló, és Melman, a zsiráf még mindig azon küszködnek, hogy hazajussanak szeretett városukba, New Yorkba, és persze Julien király és a pingvinek is csatlakoznak a komikus kalandhoz. Útjuk során átszelik Európát, ahol megtalálják a tökéletes álcát: egy vándorcirkuszt, amit átalakítanak - Madagaszkár stílusban.

Végtelen történet 2.
STORY4 - április 15., 14.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Bastiant nem sok örömteli esemény éri amióta elveszítette édesanyját. Apja nem igazán törődik vele, inkább randevúkra jár, pedig nagy szüksége lenne most rá. Magánya enyhítésére a "Végtelen történet" című könyvet kezdi el lapozgatni. Oldalról oldalra közelebb kerül Fantáziaországhoz, amelyet a gonosz királynő, Xayide azzal fenyeget, hogy mindent megsemmisít a semmi elárasztásával. Bastian Fantáziaország kis császárnőjének segítségére siet és harcba száll képzelőerejével.

Beethoven nagy áttörése
TV2 - április 15., 14.30
6 éven felülieknek ajánlott!

Eddie állatgondozó, mégis szigorú állattartás ellenes nézetei vannak, amelyek miatt nem engedi meg a fiának, Billynek, hogy megtartsa az imádni való kóbor kutyát, Beethovent és kölykeit. Amikor azonban tolvajok elrabolják azt a sztárkutyát, akivel Eddie egy filmben dolgozik, a stúdió úgy dönt, hogy mielőbb pótolni kell az állatot. Így aztán a jó öreg Beethovent választják ki új sztárjuknak. Beethoven pedig nemcsak Hollywoodba, hanem Eddie szívébe is belopja magát.

Tarzan
Mozi+ - április 15., 19.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Egy gorillacsapat magára hagyott csecsemőt talál a dzsungelben. Tarzan hosszú éveken keresztül boldogan él közöttük két barátja, Terk, a nagyszájú majomkölyök és Tantor, a nem túl éles eszű elefánt társaságában. Az idillt egy kutatóexpedíció érkezése zavarja meg. Jane, a tűzrőlpattant tudóskisasszony gyorsan összebarátkozik a majomemberrel. A szépséges hölgy társaságában Tarzan egyre kevésbé biztos abban, hogy az egész életét a dzsungelben akarná leélni.

Toy Story - Játékháború 2.
Cool - április 15., 20.25
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Minő borzalom: Woodyt elrabolják! Számos rettenthetetlen és számtalan nagyon is rettenthető játék-pajtása, a félelmetes űrbigyó Buzz Lightyear vezetésével mentőexpedícióra indul. Ezúttal az igazi nagyvilággal kell szembeszállniuk: kamionokat térítenek ki útjukból, megostromolnak egy játékáruházat, megmentik Woodyt egy mániákus játékgyűjtő kezei közül, és Buzz Lightyear ősi galaktikus ellensége, a félelmetes Zurg sem ússza meg szárazon.

2017. április 16., vasárnap

Asterix és Kleopátra
Film+ - április 16., 9.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Úgy kétezer évvel ezelőtt a királynők királynőjének, Kleopátrának uralma alatt az egyiptomiak különleges nyelvet beszéltek. Ezt a nyelvjárást egyes egyedül ők értették, különösképpen rettenthetetlen uralkodónőjük, Kleopátra, akinek Alexandriában hadvezérek hevertek a lábai előtt. Kleopátra egy napon magához rendelte legjobb építészét, s megparancsolta, hogy három hónap alatt építsen egy csodálatos palotát Julius Cézárnak. Az építész úgy megszeppent, hogy azonnal Galliába sietett Panoramix varázslóhoz.

Égigérő fű
TV2 - április 16., 9.20
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Poldi bácsi, a parkőr nyugdíjba készül. Negyvenéves szolgálata alatt annyira megszokta a zöld füvet, a virágokat, hogy el sem tudja képzelni, mi lesz vele nélküle. Misu, a kis rokongyerek azonban nem ismer lehetetlent, a házbeliek, a kukások, a rendőr, az orvos és minden ismerős bevonásával megszervezi, hogy felszedjék az udvar keramitkockáit, s helyükre gyeptéglákat telepítsenek.

Éjszaka a múzeumban 2.
Tv2 - április 16., 13.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Az éjjeliőrből menő vállalkozóvá előlépő Larry Daley régi jó barátait, a múzeum kitömött és viaszba foglalt nevezetességeit átszállítják a Smithsonian Történelmi Múzeumba. Ám útközben elkallódik a Fáraó Aranytáblája, melynek segítségével éjszakánként életre kelnek a kiállítási tárgyak. Larry tehát újra szolgálatba áll, de ezúttal nemcsak egy fáraóval találja szemben magát, hanem új életre keltett szövetségeseivel is: a gonosz oldalon csatasorba áll Al Capone, Rettegett Iván és Napóleon. Még szerencse, hogy vannak barátok, akik hősünk segítségére sietnek.

Én kicsi szörnyem - A mélység legendája
SzuperTV2 - április 16., 16.35
12 éven felülieknek ajánlott!

A kis Angus roppant magányos kisfiú. Ám egyik napról a másikra minden megváltozik, amikor hatalmas, titokzatos tojásra bukkan a híres-hírhedt skóciai Loch Ness-tó partján. Hamarosan kiderül, hogy a tojás lakója nem más, mint a legendás szörny, igaz, korának megfelelő kiadásban. A kisfiú és a csintalan szörnyecske, melynek a tojáshéj még ott van a fenekén, remekül megértik egymást. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Angus kicsi szörnye napról napra nagyobb lesz. Egyre nehezebb elrejteni őt a világ szeme elől.

2017. április 17., hétfő

A Pál utcai fiúk
TV2 - április 17., 12.25
12 éven felülieknek ajánlott!

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új főhadnagyi rangjának, mert a fürdés miatt tüdőgyulladást kap.

G-Force - Rágcsávók
SuperTV2 - április 17., 16.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Titkos kormányprogram keretében Amerikában már hosszú évtizedek óta képeznek ki állatokat különféle hadicélokra. A kísérletek új fázisba lépnek, amikor áttörést érnek el egy új felfedezéssel. Megalakul a G-Force különítmény, amelyet a legmodernebb kémfelszereléssel látnak el. Az osztag vezetője a tengerimalac Darwin. Az egység tagjait a legjobbakból verbuválta, ott van a fegyverspecialista Blaster, Juarez, a szexi harcművész, Mooch, a bögöly, a kiváló felderítő, valamint a számítógépes szakértő vakond, Speckles. Feladatuk, hogy megállítsák a világuralomra törő ördögi milliárdost.

Apád-anyád idejöjjön!
Cool - április 17., 17.55
6 éven felülieknek ajánlott!

A nyári táborban vakációzó Hallie és Annie megdöbbenve veszi tudomásul, hogy úgy hasonlítanak egymásra, mint egyik tojás a másikra. A két kislány némi ellenségeskedés után összebarátkozik, s hamarosan rájönnek, hogy testvérek, méghozzá ikrek, akiknek a szülei elváltak. Hamar megszületik a terv: helyet cserélnek és összehozzák szüleiket. A tervet azonban veszélyezteti a papa csinos és nagyravágyó barátnője.

Jégkorszak - Húsvéti küldetés
TV2 - április 17., 18.50
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Ethel, a madármama egy kis időre rábízza Sid-re a tojásai őrzését. Mindez pedig annyira jól sikerül, hogy Sid rövidesen újabb és újabb megbízást kap, majd belendül számára a tojáskeltető biznisz. Ám rosszakarókból mindig akad, így amikor a húsvéti tojásoknak sorra lába kél, Clint, Manny és Diego azonnal a barátjuk segítségére sietnek...

Nanny McPhee - A varázsdada
TV2 - április 17., 19.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Amikor Nanny McPhee felbukkan a Brown-házban, a hét gyerek, akik alig egy esztendeje veszítették el az édesanyjukat, azonnal ellenséget látnak benne. Nem elég, hogy rusnya, azt gondolják róla, hogy gonosz, sőt, lehet, hogy egyenesen boszorkány. Egy szörnyű, ijesztő nevelőnő. Ám hiába akarnak borsot törni az orra alá, hogy ugyanúgy elűzzék őt is, mint azt tették az előző tizenhét dada esetében, a varázserejével szemben tehetetlenek. Minden kezd megváltozni, és a házban egyszer csak minden úgy történik, ahogy Nanny McPhee szeretné.