Meseíró és meseillusztrációs pályázat roma származású diákoknak

A Gyermekjóléti Alapítvány, a Savale – Együtt Roma-Magyar Együttélés civil szervezet és az Országos Mécs László Irodalmi Társaság meseíró és meseillusztrációs pályázatot hirdet roma származású diákoknak.

A pályázat címe: „Virágok könnyein nevelkedtem” /Babindák István: Virágok könnyein/
A pályázat célja: ráirányítani a figyelmet a roma kultúrára, irodalomra, felkelteni a legkisebbek érdeklődését is; tehetségazonosítás.

Pályázhatnak: 4–8. évfolyamba járó roma származású diákok, magyar nyelven írt (máshol nem publikált, és más pályázaton eddig nem szerepelt), szabadon választott témájú mesékkel és/vagy bármely roma (nép)meséhez készült illusztrációval. Egy pályázó egy mesével és/vagy egy meseillusztrációval pályázhat!

Az illusztráció mérete: A4. Az alkotás jobb vagy bal alsó sarkában nyomtatott betűkkel fel kell tüntetni a pályázó nevét, évfolyamát, iskolája nevét és címét, illetve az illusztrált mese címét. Nevezési díj nincs! A pályázatként beadott (magyar nyelvű) mese témája szabadon választott. A pályázat kiírói örömmel veszik azonban, ha a mese témája kapcsolódik a roma kultúrához.

A kép illusztráció! Forrás: Mario De Biasi / Mondadori Portfolio via Getty Images


Az illusztrációt kizárólag .jpg formátumban, a mesét Word dokumentumban kérik csatolni. A mesék formai követelménye: Times New Roman betűtípus, 12-es méret, 1,15-ös sortávolság. Maximum 3 A4-es oldalnyi lehet. Ugyanaz a pályázó pályázhat mesével és illusztrációval is. A meseillusztrációk kikerülnek az Országos Mécs László Irodalmi Társaság Facebook-oldalára.

Beküldési határidő: 2021. szeptember 30. A pályaműveket az alábbi űrlapon lehet feltölteni. A nyerteseket e-mailben értesítik. Az első helyezett oklevélben és 6 ezer forint értékű ajándékutalványban, a második oklevélben és 4 ezer forint értékű ajándékutalványban, a harmadik oklevélben és 3 ezer forint értékű ajándékutalványban részesül.


(via Országos Mécs László Irodalmi Társaság)