Mesés múzeumi kalandok

Tetszettek a Pagony Kiadó Képtelen képrablás című mesekönyvének képei? A Magyar Nemzeti Galériában akár élőben is találkozhatsz velük, most ráadásul még egy izgalmas és játékos szakvezetést is kapsz hozzájuk.

A Pagony Kiadó gondozásában május végén jelent meg a Képtelen képrablás – Mesék a múzeumból című kötet. A könyv képzőművészeti barangolás és formabontó, újszerű mesegyűjtemény egyben. A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének 14 festményét kortárs magyar szerzők meséi keltik életre.

Júliusban a Magyar Nemzeti Galéria tárlatvezetésein a gyerekek eredetiben is találkozhatnak a mesekönyvben szereplő képekkel, valamint egy izgalmas feladatlap segítségével a festmények önálló felfedezése is várja őket. A feladatlap kitöltői 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg a Képtelen képrablás című mesekönyvet a múzeumi könyvesboltban, valamint a Pagony üzleteiben.

 

Időpontok: július 14., csütörtök, 11.00 és július 28., csütörtök, 11.00
Ajánlott korosztály: 6-12 év
Részvételi díj: 1000 Ft/gyermek. A kísérők az időszaki kiállításra váltott kedvezményes belépőjeggyel (1700 Ft) vehetnek részt a programon.

Találkozz a papagájokkal, utazz a léghajón és pörögj a körhintával!

Az eseményt itt találjátok!

A Magyar Nemzeti Galéria a nyári szünidő teljes időszakára kedvezményes programot kínál a fiataloknak: az állandó gyűjtemény kiállításai kedvezményesen látogathatók. A Galéria nyári ifjúsági kedvezményes jeggyel (800 Ft) vár minden 6-26 év közötti magyar látogatót augusztus 31-ig. 

További infókért klikkeljetek ide!