Mit mesél a vadon?

A pályázat célja, hogy tudatosítsa a gyerekekben a biológiai sokféleség fenntartásának életünkben betöltött fontos szerepét.

A pályázat a 2023. évi Fenntarthatósági Témahét keretében kerül meghirdetésre. A pályázat célja a diákok szemléletformálása, a biodiverzitás fontosságának bemutatása, kapcsolódó művészeti alkotások készítésén keresztül. Benyújtható pályázatok: rajz, festmény, fotó, fotósorozat, kisfilm, irodalmi alkotások (versek, novellák, írások).

 

A pályázaton a diákok a témához fűződő kapcsolatukat művészeti alkotásokon keresztül mutathatják meg. A diákoknak fel kell lelniük a lakóhelyükön-településükön vagy annak természeti környezetében található és megőrzendő biodiverzitási formákat és ezekről egy szabadon választott művészeti alkotást kell készíteniük.

A pályázaton bármely, a 2023. évi Fenntarthatósági Témahétre regisztrált, magyarországi és határon túli általános és középfokú iskola diákja indulhat: www.fenntarthatosagi.temahet.hu/iskolai-regisztracio

A pályaműveket 3 korosztályi kategóriában lehet benyújtani:
• 1-4. évfolyam
• 5-8. évfolyam
• 9-12. évfolyam
Egy diák csak egy pályaművet küldhet be, amelynek eredeti példányát meg kell őrizni, hogy a pályázó diák igazolni tudja annak eredetiségét. A beérkező pályázatokat szakmai zsűri értékeli.

A pályázat kezdete: április 24., a Fenntarthatósági Témahét első napja
A pályázat beküldési határideje: május 21. éjfél
Beküldési felület: https://www.fenntarthatosagi.temahet.hu/mit-mesel-a-vadon
A pályázatról további információ a PÁLYÁZATI SZABÁLYZATBAN olvasható.
A pályázattal kapcsolatban a fenntarthatosagi@temahet.hu e-mail címen kérhető felvilágosítás.