Nyári Zseblámpás Könyvkihívás

Annyira népszerű volt a Pagony tavalyi olvasós kihívása, hogy nem volt kérdés: idén nyáron is indítanak egyet. Most megismerhetitek a kihívásban szereplő könyveket, feladatlapokat is találtok hozzájuk, melyeket a kihívás oldalára tudtok majd feltölteni.

Az olvasás közösségi élmény, a könyvekről beszélgetni, gondolkodni együtt is lehet! Ha lehetőséged van az olvasottakról másokkal együtt elmerengeni, rengeteg plusz ötlettel, tapasztalattal gazdagodhatsz, megismerheted mások gondolatritmusát, érzelemvilágát, egy igazi közösség tagja lehetsz és megtapasztalhatod az irodalom csalafinta természetét, ami megannyi értelmezési lehetőséget kínál olvasóinak. Mindezen felül közösségben olvasni nemcsak élmény, hanem motiváció, amivel a fiatalok szórakozva rutinosabbá válhatnak egy egész regény elolvasásában és befogadásában.

 

Forrás: Pagony

 

Ezért idén nyáron a Pagony a Zseblámpás Könyvkihívással szeretne a gyerekeknek igazi irodalmi élményeket szerezni. A Zseblámpás könyvek azoknak a 7-10 éves gyerekeknek szólnak, akik számára a Most én olvasok!-könyvek már túl egyszerűek, egy vaskos Abszolút könyv viszont még túl nagy kihívás volna. A Zseblámpás könyvek tökéletesek arra, hogy a kisiskolások megtapasztalják az első egyedül végigolvasott regény élményét, és nyitottá váljanak az összetetteb történetek iránt. Csupa-csupa fordulatos, szórakoztató és letehetetlen könyv vár benneteket!

Itt megtaláljátok a válogatásban szereplő Zseblámpás könyveket és a feladatokat!

Töltsétek le a számotokra legszimpatikusabbat, vagy akár mindegyiket! A könnyebb olvasás kedvéért nyomtassátok ki, töltsétek ki, küldjétek be a válaszokat beszkennelve, lefotózva vagy bármilyen egyéb formátumban a Nyári Könyvkihívás oldalán keresztül. Ha szeretnétek, a kihívás facebook eseményéhez is töltsétek fel a bejegyzések közé az inspiráló könyvnapló egy részletét külön posztban.

A beküldési határidő: augusztus 31.

A pályázók közül szeptember elején 3 szerencsés nyertest sorsolnak ki, akik egy 5 könyvből álló ajándékcsomaggal tehetik még izgalmasabbá az iskolakezdést!

A kihívásban szereplő sorozatról, a Zseblámpás könyvekről ITT minden további infót megtaláltok.