Online Pizsamaparti a Magyar Nemzeti Múzeumban a Da Vinci TV-vel

A Da Vinci Pizsamaparti, a szórakoztató tematikus élménytanulás képviselője hosszabb kényszerszünet után egyedülálló, élő online eseménnyel tér vissza a Magyar Nemzeti Múzeumba. 2021. április 22-én a regisztrált résztvevők Mátyás udvarának titkaival és Leonardo Da Vinci munkásságával ismerkedhetnek meg, miközben bepillanthatnak a múzeum tereibe is. A történelmi narrációt a múzeumpedagógusok mellett Balatoni József, azaz Jocó bácsi, az ország töri tanára nyújtja. A szervezők rekordszámú résztvevőre készülnek – akár 1000 gyerek is játszhat és tanulhat egyszerre az interaktív programban.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum


Amióta a világ az internetre költözött, filmek, beszélgetések, sorozatok, online tárlatok, streamelt koncertek és távszínházi előadások gazdag választéka hívogatja a gyerekeket és a felnőtteket. A digitális szórakozási lehetőségek kínálatából kiemelkedik az online térben most debütáló, nagymúltú Da Vinci Pizsamaparti.

A 6-12 éves gyermekeknek szóló ismeretterjesztő, szórakoztató esemény hosszabb kényszerszünet után a Magyar Nemzeti Múzeumban online lesz újra elérhető, ezúttal létszámkorlát nélkül, bárki számára. Az élő online eseményt a Da Vinci Media, a szórakoztató tematikus élménytanulás képviselője hozza el a gyerekeknek.

A Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai olyan programot dolgoztak ki, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket. Az esti program folyamán a résztvevők belépnek a kiállításba, megismerik a tárgyak titkait, és virtuális látogatást tesznek Hunyadi Mátyás udvarába, felfedezik könyvtárát, hadseregét, de a kor divatját is, és megnézik, mi köti össze Mátyás királyt Leonardo Da Vincivel.

Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum


A játékos online programban a reneszánsz polihisztor életéről és találmányairól is tanulnak a gyerekek Balatoni József, azaz Jocó bácsi, az ország töri tanára vezetésével. Vajon milyen lenne Leonardo Da Vinci diákjaként az életünk? Hogyan alkotta meg a Mona Lisát, amely a világ egyik leghíresebb festménye? Két kézzel festette, vagy csak eggyel? Hogyan akart repülni, miként tervezett szárnyakat? Kedvelték ők a kortársai vagy bolondnak tartották? Találkozhatunk-e a Mesterrel egy hamisítatlan itáliai lakomán? Az izgalmas kérdéseket a Da Vinci TV-csatorna díjnyertes ismeretterjesztő filmjeivel járják körbe. Az est háziasszonya Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, a Da Vinci TV-csatorna nagykövete.

A program valós időben, interaktívan zajlik. „Az eseménnyel olyan lehetőséget kínálunk, amire még nem volt példa: egyszerre 1000 gyermek tanulhat és játszhat a Nemzeti Múzeum és a Da Vinci Media együttműködésének köszönhetően!” – mondja Merényi Tímea, a Da Vinci Media magyarországi marketingvezetője.

- Mi vár a gyerekekre? Szórakoztató játékok, rejtvények, fejtörők, izgalmas tanulás és felfedezés, ajándékok és egy mozgalmas este a Da Vinci Media jóvoltából.
- Mi kell hozzá? Egy kényelmes pizsama, egy telefonnál nagyobb átmérőjű táblagép/számítógép és játékos kedv!
- Hogyan zajlik? A program élőben a ZOOM felületén zajlik, az esemény linkjét a szülők április 20-án kapják meg egy részletes információs levélben.
- Hol lehet jelentkezni? A programra a szülők jelentkeztethetik a gyerekeket, jelentkezés itt

A jelentkezők 1 hónapos ajándék Da Vinci Kids oktatási alkalmazás előfizetést is kapnak.
Jó szórakozást!