Tájékozottnak lenni menő

Legyetek eszesek! címmel indítja el tavaszi közösségépítő kampányát az m2 gyerekcsatorna, amellyel a közmédia a tanulást kívánja népszerűsíteni.

Az aktivitás célja, hogy az alsós gyerekek szívesen tanuljanak, mert tájékozottnak lenni menő. Ezért a gyerekközönség március 15-től láthatja azokat a kétperces fikciós kisfilmeket, amelyekből kiderül, hogy

az iskolában tanultakat hogyan lehet kamatoztatni a mindennapi életben.

A bemutatott szituációkban különböző rejtélyek megoldásával a többi között a matematikai kompetencia, az olvasás és a szövegértés, valamint a logika is helyet kap, felkeltve a gyerekekben a tudásvágyat és vonzóvá téve a játszva tanulás folyamatát.

„Bár nem így terveztük, de a jelenlegi vírushelyzet miatt otthoni tanulásra kényszerült gyerekek számára még motiválóbb lehet az m2 gyerekcsatorna kezdeményezése.

Reméljük, hogy a pedagógusok munkáját is segítjük ezzel ebben a nehéz helyzetben”

– mondta Szentendrei Adrienn, az m2 gyerekcsatorna kiemelt szerkesztője.

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda

 

A kisfilmek vetítésével párhuzamosan a csatorna olyan gyerekek történeteit is várja a legyetekeszesek@mtva.hu e-mail-címen, akik valamely szituációban büszkék voltak arra, hogy tudták használni a tudásukat, örömet szerez nekik a tanulás, és ezt szívesen megosztanák a Hetedhét kaland stábjával. A legjobb fogalmazásokból kisfilmek készülnek.

Azok is szerepelhetnek a kampányban, akik rajzban, színezésben, festésben vagy gyurmázásban ügyesek: innen letölthető a Legyetek eszesek! logójában szereplő bagoly, innen pedig a kifestő változat. Az elkészült alkotásokról a fotót szintén a legyetekeszesek@mtva.hu címre lehet beküldeni. További részletek itt.


(via MTVA Sajtó és Marketing Iroda)