Töltődj fel művészettel!

Bár a Szépművészeti Múzeum is kényszerpihenőt tart, kapui zárva vannak a nagyközönség előtt, azért számos módon élvezhetitek otthonról is a múzeum kincseit. Igaz, hogy most be kell érnünk a képernyőn keresztüli tapasztalatszerzéssel, de a múzeum munkatársai igyekeznek mindent megtenni, hogy így is személyes élményben legyen részetek.

A művészet ereje csodákra képes, ami főként ilyen nehéz időszakokban jön jól. Kattintsatok az alábbi linkekre és látogassatok el a Szépművészetibe virtuálisan, játsszatok és töltődjetek fel művészettel!

 

Kreatív feladatok kicsiknek

A Képvarázs segítségével elutazunk a paradicsomba, belecsöppenünk egy sárkányos hőstörténetbe és meglátogatunk egy királylányt is. A játékos program minden állomásán letölthető színező vagy rajzlecke várja a kicsiket.

Utazás az ókori Egyiptomba

Ha érdekel, hogy az egyiptomiak szerint hogyan születtek az istenek, milyen volt a természetük és milyen kalandokba keveredtek, akkor járjátok be az Egyiptomi mítoszok nyomában útvonalat.

Kettő az egyben

Bár gyermekfelügyeletet nem tud vállalni a múzeum, de ha szülőként kizökkennél egy picit a karantén támasztotta kihívásokból, nyomtasd ki a színezőket, és amíg a lurkók alkotnak, járj utána, hogy ki is volt Mária Magdolna, kurtizán vagy szent, akit többször említ a Biblia név szerint, mint az apostolok többségét.

 

Különbségkereső: Szent Jeromos a cellájában

Lássuk!

Egy kis agytorna mindenkinek kell! Teszteljétek a tudásotokat és a megfigyelőképességeteket, hogy megőrizzétek frissességeteket a karantén alatt is!

Nézz bele!

A médiatárban lapozzatok bele a nemrég megjelent Királyok és királynők című könyvbe, olvassatok az egyiptomi írásfajtákról és írnokokról Thot tanítványai címmel, és nézzétek meg az izgalmas videóanyagokat is.

Jó szórakozást!