Történeti sétákkal vár a Zoo Debrecen a Kulturális Örökség Napjai alkalmából

Az ország első vidéki állatkertje és egyetlen vidámparkja a néhány éve megkezdett hagyományát folytatva idén is csatlakozik az Európai Kulturális Örökség Napjai kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy elősegítse építészeti, régészeti és természeti örökségünk bemutatását.

Az örökségnapok keretében az intézmény két történetiség-központú szakvezetéssel készül a szeptember 17-18-i hétvégére. Az érdeklődők szombaton 13:00-tól állatkert-történeti érdekességekkel, vasárnap 13:00-tól pedig a Vidámpark ipartörténeti emlékeivel ismerkedhetnek meg.

Az egyenként körülbelül egyórás sétákon hiteles, szakértői forrásból és izgalmas anekdotákon keresztül bontakozik majd ki Debrecen egyik meghatározó kulturális- és szórakoztatóintézményének több mint hat évtizedes, velünk élő múltja.

 

A kezdeményezés értelmében az állatkerti, illetve a vidámparki bejárattól induló sétákon való részvétel díjmentes belépéssel biztosított, azonban 20 fős maximális létszámhoz, valamint előzetes, online jelentkezéshez kötött, amely a Park honlapján keresztül elérhető űrlap kitöltésével lehetséges.

A regisztráció határideje szeptember 16. (péntek) 12:00.

További infókat erre találtok!