Zootábor a Debreceni Állatkertben

A nyári szünet kitörésével idén immár 34. alkalommal rendezik meg a zoológiai szaktáborokat az általános iskolásoknak.

A kicsengetéstől a nyári szünet végéig tartó, angol nyelven is elérhető állatkerti élménytáborokban a táborozók szakképzett zoopedagógusok útmutatásával pillanthatnak be az állatkerti mindennapok kulisszái mögé, ahol életre szóló kalandokat élhetnek át. Megismerkedhetnek számos különleges lakó viselkedésével, az állatgondozók napi feladataival, valamint a növénykert botanikai különlegességeivel.

Lehetőségük lesz többek között megetetni a zsiráfokat, egészségügyi sétát tenni a pingvinóvoda idei növendékével és testközelből megismerkedni a gyűrűsfarkú makikkal. Idén sok év után visszatérő, különleges programelemként a táborozók szerdánként kirándulást tesznek a Hortobágyon. A felhőtlen szórakozásról mindemellett az ország egyetlen vidámparkjának játékai gondoskodnak majd annak érdekében, hogy a Nagyerdő szívében eltöltött tábori napok igazán önfeledten és emlékezetesen teljenek.

Forrás: Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.


A jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel az intézmény külön óvintézkedésekkel gondoskodik a biztonságos élményszerzésről, így csak orvosi igazolással rendelkező, egészséges gyermekeket tudnak fogadni (az idei évben csoportonként legfeljebb 25 főt), továbbá a napi háromszori tábori étkeztetést is fokozott elővigyázatossággal, védőfelszerelés használata mellett bonyolítják majd le.

Az idei állatkerti tábor díja 37.500 Ft/fő/turnus, az 5 százalékos testvérkedvezmény pedig most is igénybe vehető. További újdonság, hogy

jelentkezni kizárólag a zootábor vadonatúj, online regisztrációs felületén lehet

a www.ticketbase.eu/zoodebrecen oldalon. Minden további információért katt ide!

 

(via Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft.)