A Hogwarts Legacy-ban debütál a Potter-univerzum első transzgender szereplője

Sirona Ryan, a híres-neves Három Seprű nevű kocsma csaposáról derül ki a játékban, hogy az osztálytársainak is időbe telt, mire rájöttek: ő valójában boszorkány, és nem varázsló.

A Hogwarts Legacy videójátékban debütál a franchise első transznemű karaktere. A Harry Potter-regényeken és filmeken alapuló, nyitott világú szerepjáték a J.K. Rowling által megálmodott varázsvilágban játszódik, ám nem a modern korban, hanem az 1800-as években. A híres neves Három Seprű nevű kocsma már ekkor is állt a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola melletti kis faluban, Roxmortsban (az eredetiben: Hogsmade), ennek a helynek a csaposa ekkoriban egy bizonyos Sirona Ryan, aki az egyik párbeszéd során arról tájékoztatja a Lodgok nevű koboldot kereső játékosokat, hogy

az osztálytársainak időbe telt, mire rájöttek, hogy ő valójában boszorkány, és nem varázsló.

Íme az idevágó jelenetek:

 

 

 

Egy transznemű karakter megjelenése a varázsvilágban nyilvánvalóan fontos esemény, tekintve, hogy J.K. Rowling az elmúlt években óriási port kavart azokkal a nagy nyilvánosság előtt tett vállalhatatlan kijelentéseivel, amelyeket sokan transzellenesnek véltek, és amelyek ellen maguk a Harry Potter-filmek szereplői is felszólaltak.

Az Avalanche Software fejlesztésében, a Warner Bros. Games égisze alá tartozó Portkey Games kiadónál megjelenő Hogwarts Legacy-ban a játékosok egy olyan ötödéves roxforti diák bőrébe bújhatnak bele, aki egy ritka képességgel van megáldva: „meg tudja csapolni az ősi mágiát” (jelentsen ez bármit is). A játékban bebarangolhatjuk Roxfort és Roxmorts mellett a Tiltott Rengeteget is, miközben számos varázslat és bájital lesz a segítségünkre abban, hogy megvédjük tanárainkat és iskolatársainkat a halálosan veszedelmes ellenségeinktől, valamint hogy felfedjük a varázslóvilág elfeledett múltjának titkait. Íme a kedvcsináló előzetes:

 

 

A Hogwarts Legacy a tervek szerint február 10-én jelenik meg világszerte PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re, április 4-én PS4-re és Xbox One-ra, majd július 25-én Nintendo Switch-re.

(via Variety)