Kiderült a World Press Photo kiállítás budapesti helyszíne

Az állami intézmények folyamatos elutasítása után a Fővárosi Önkormányzat  megtalálta a megoldást és a megfelelő helyszínt is.

„Budapesten a művészet szabad, Budapest a létező valóságot senki elől eltiltani nem akarja, ezért, ha már az állami intézmények sora nem vállalta, a Fővárosi Önkormányzat ad otthont az idei World Press Photo kiállításnak” – jelentette be Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a közösségi oldalán.

Forrás: World Press Photo

A főpolgármester szerint idén sok intézmény nem merte befogadni a kiállítást, ezért a szervezők megkeresték fővárost, ők pedig örömmel vállalták, hogy helyszínt adnak a World Press Photonak.

„A szervezők megkeresték Budapestet és mi örömmel vállaltuk, hogy helyt adunk a kiállításnak. A kiállításnak, ami nem másról, csakis a valóságról szól, a világ legkitűnőbb sajtófotósai művészi igénnyel hol a szenvedést, hol a szabadságot, hol a szerelmet, hol a gyászt ábrázolják, összetetten, sokszínűen, amilyen a bennünket körülvevő valóság, úgy. Ezt nem elfedni kell, hanem szembesülni vele, mi ebben hiszünk” – írta most Karácsony Gergely.

A főpolgármester vállalása szerint a Biodóm szeptember 20-a és október 27-e között idén méltó és akadálymentes helyszíne lesz a World Press Photo kiállításnak.