Mesekönyv kovásszal és szeretettel - Szabadfi Szabolcs-Trogmayer Éva: Labi az erdő pékje

Kinek mi a kedvence? És elkészíteni vagy megenni a jobb? Van, aki az omlós, illatos almás pitéért rajong, más pedig a hosszan kelesztett pékárukra esküszik. Hamarosan megjelenő első mesekönyvével mindenkinek ad egy falásnyi történetet Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, a pék.

A Labi, az erdő pékje nem hagyományos könyv: a kivételes recepteket Trogmayer Éva meséi teszik teljessé. Keverednek benne a mesei világ szereplői, mint például Nudli, a kisróka, Masni, a mókus, valamint a titkos és nem annyira titkos receptek sora. A kötet főhőse Labi, a zsemleszínű labrador, aki életre kelt egy elhagyatott pékműhelyt, és fő célja, hogy jóllakassa az erdő lakóit, miközben megtanít nekik olyan fortélyokat, melyekkel könnyebben igazodnak el a sütés izgalmas és ízletes világában.

„Ezzel a könyvvel szeretném neked átadni a sütés örömét, és megmutatni a pék szakma szépségét. Nem számít, hogy vadkovásszal, élesztővel vagy sütőporral készül majd a tésztád, ha az illatozó, puha finomságokkal boldog pillanatokat szerzel másoknak. Így éri el a valódi célját egy tepsi kakaós csiga!” – meséli a szerző a kötetről. A mesékből kiderül, hogy készül a spenótos békazsömle vagy a bomboloni, de az is, hogyan érdemes könnyedén kovászt készíteni, akár a legkisebbekkel együtt. Szabi 17 kipróbált és tökéletesített receptje várja az olvasókat, Baracsi Gabi gyönyörű illusztrációival kísérve.

 

Forrás: HVG Könyvek


A szerzőről
A mindig maximumra törekvő pékmester 2012-ben alapította első saját műhelyét és vendéglátóhelyét, a Panificio il Basilicot. Először mindent segítség nélkül készített és adott is el, ma már 60 munkatárs segíti a mindennapokban munkáját. Budapesten, a Városmajorban és Szentendrén is kóstolhatnak az látogatók híres péksüteményeiből, Bombolonijaból, kenyereiből.

Szabadfi Szabolcs november 27-én a HVG Könyvek Karácsonyindító fesztiválján mesél könyvéről, kulisszatitkokról és a sütés iránti szenvedélyéről. A beszélgetés után a szerző dedikálja könyvét, mely a helyszínen megvásárolható.


A PORT.hu zenés műsora, a SZESSÖN e heti vendége a Nem akarok beleszólni trió egyik frontembere, Fancsikai Eszter, aki a YouTube-ról úgy lehet ismerős mint Vegamama. Most megmutatta, hogy mit tud a dobok mögött.