Ugrás a jövőbe! - A MOME ismét meghirdeti fiataloknak szóló kreatív pályázatát

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem második alkalommal hirdeti meg kreatív pályázatát 7-10. osztályos fiataloknak. A tavaly nagy sikert elért verseny célja ismét az, hogy megmutassa: csak egy jó gondolat kérdése, és bárkiből lehet designer vagy jövőkutató! Február 15. és március 15. között 2-5 fős csapatok jelentkezését várják a pályázat weboldalán.

Tervezd Te a jövőt!
Hogyan képzeled el a világot 20 év múlva? Mesterséges intelligencia, környezeti változások, új létformák… Milyen lesz az élet 2042-ben? Vajon pozitív vagy negatív irányba változik a világ?

Tudod, hogy rajtad is múlik, milyen lesz a jövő? Te mit változtatnál a világon? Egy most megszülető ötlet valódi változást idézhet elő, és akár milliók életére is hatással lehet!

Izzítsd be a rakétákat, és tervezz valamit, ami 2042-ben valósággá válhat! Minden változás egy jó gondolattal kezdődik.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) második alkalommal kiírt Ugrás a jövőbe! című kreatív pályázatára olyan 7-10. osztályos, magyarországi és határon túli iskolás tanulókból álló csoportok jelentkezését várják, akik megosztják a jövőről alkotott elképzeléseiket.

Forrás: MOME


“Az Ugrás a jövőbe! pályázat egy olyan generációt szólít meg, akik számára már természetes az átjárás a digitális és analóg világok között. Hogyan tudnak ők a XXI. század kihívásaira reagálni? Ezzel a pályázattal a jövő iránti felelős gondolkodásra, a jövőt építő, kreatív, alkotó tevékenységre szeretnénk ösztönözni őket.” - mondta Fülöp József, a MOME rektora.

A 2021-es pályázatra beérkezett munkákból az egyetem átfogó képet kapott a Z generáció jövőképéről, a résztvevők pedig lehetőséget kaptak a bennük rejlő kreativitás, kritikus gondolkodás fejlesztésére. A pályázat népszerűségét jelzi, hogy tavaly 226 iskola 440 diákja vágott bele a közös munkába, melyből a legkiemelkedőbb projekteket a 2021 őszi Budapest Design Week keretében mutatta be a MOME. 

Legyen szó akár grafikáról, kisfilmről, animációról, fotóról, szolgáltatásról, termékről, esetleg építészeti koncepcióról, a MOME nyitottan várja a jövőről szóló, kreatív ötleteket.

Témák:
· Milyen lesz az élet a jövő sulijában?
· Milyen eszközök segíthetik a jövőben a tanulást és az oktatást?
· Milyen szakmákban dolgozunk majd, milyenek lesznek a munkahelyek 20 év múlva?
· Hogyan változik meg lakóhelyünk, otthonunk, környezetünk, öltözékünk?
· Hogyan változnak meg az emberi kapcsolatok és a társadalmi különbségek?
· A jövőbeli változások hogyan hatnak majd a szünidő, a szabadidő eltöltésére?

A pályázók analóg, digitális vagy vegyes technikával készített tervekkel nevezhetnek (részletes leírás a weboldalon). Mivel csapatmunkáról van szó, itt a lehetőség, hogy különböző tudású és érdeklődési körű diákok álljanak össze, ötleteljenek, és mindenki azt adja bele, amit szeret, amiben jó – legyen az a tervezés, a rajzolás, a fotózás, a filmezés vagy az írás.

(Összefoglaló kisfilm a tavalyi pályázatról: UGRÁS A JÖVŐBE! pályázat)


A versenyre regisztrált csapatok egy online felkészítő programon vehetnek részt, ahol segítséget kapnak a pályamunkák elkészítéséhez.

A regisztrációt követően a csapatok 2022. március 15-ig küldhetik be munkáikat a pályázatra.

Az első fordulón továbbjutott csapatok a MOME mentorainak segítségével fejleszthetik tovább alkotásaikat! A legjobb pályamunkákat a második forduló végén rangos szakemberekből álló zsűri választja ki. Az első három helyezett díjazásban részesül.

Díjak:
· MakerBot SKETCH 3D nyomtató az induláshoz szükséges alap csomaggal,
· Mayku FormBox vákuumformázó gép, innovatív makettező technológia,
· 3D Akadémia tanfolyam,
· Pagony könyvcsomagok.

Jelentkezés és részletes információ
Facebook-oldal
Instagram-oldal
TikTok-oldal: Kifejezetten a diákoknak indult el a pályázat TikTok oldala Hollósi Jázminnal, a népszerű magyar TikTok-sztárral, a MOME Média design szak BA hallgatójával: 

Várják a csapatok jelentkezését!
Ugorjunk együtt a jövőbe!