A Móra Kiadó áprilisi újdonságai

A lenti felsorolásból kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak olvasnivalót. Görgessetek!

 

 

Magyar Katalin: Jeripusz - A magyar népmesék és Tolkien világának találkozása

Kosánc egy igazi mesebeli kis falu, ahol jóravaló emberek élik derűs mindennapjaikat. Azonban a legenda szerint a Kosánc felett magasodó Jeripusz hegy szívében alvó gonosz százévente felébred, és elragadja a falu legszebb lányát.

Történetünk épp egy ilyen időszakra esik - ám mikor a szépséges Virág Eszter eltűnik, többen is megmentésére indulnak, köztük Balambér, a falu legkedvesebb fiatalembere, és a belé reménytelenül szerelmes Anna. Kalandos útjuk tele van furcsa lényekkel, véletlen találkozásokkal, rejtélyekkel és meglepetésekkel. Vajon Balambér kiállja a próbákat? Anna áldozatai megmenthetik a fiút és a küldetést? S mit csinál eközben a Jeripusz hegy szívében Eszter?
Magyar Katalin magával ragadóan izgalmas története először 1987-ben jelent meg a Móra Könyvkiadónál, most új köntösben, Nemes Anita illusztrációival fedezhetik fel az olvasók ezt a rejtett kincset.

Olvass bele itt!


dr. Nick Crumpton: Minden, amit a dinoszauruszokról tudtál, hamis!

Úgy véled, már mindent tudsz, amit tudni érdemes a dinoszauruszokról? Hatalmasak voltak, zöldek, pikkelyesek, és nem túl okosak? Úgy csattogtatták az állkapcsukat, mint a krokodilok? A Tyrannosaurus rex volt a legnagyobb ragadozó?
A raptorok felhasították karmukkal a zsákmány testét?
Az őslénykutatók manapság is rengeteg izgalmas leletre bukkannak, és ennek következtében gyakran átértékelik azt, amit a dinoszauruszokról korábban gondoltak. De van egy jó hírünk! Legyen szó megkövesedett tollakról vagy hosszú nyakú hasonmásokról, könyvünk érdekes tényeinek ismeretében magad is az őslénytan szakértőjévé válhatsz!

Megjelenés tervezett dátuma: 04.15.


Nagy Diána: Babageometria - Színvilág

Nagy Diána közkedvelt Babageometria sorozatának legújabb kötete a fekete-fehér vonalak, formák, mintázatok után a színek világával való ismerkedést segíti a kisbabák számára. A lapokon egyre több szín és színes alakzat bontakozik ki fokozatosan, játékosan a fekete-fehér háttérből.

Megjelenés tervezett dátuma: 04.16.



Pamela Butchart: Vámpír van a suliban!
(Izzy könyvek)

Izzy és barátai teljesen KIAKADNAK, amikor találkoznak az új igazgatójukkal, aki köpenyt hord, fekete haja és fura hernyószája van. Ráadásul a napon azonnal vörösre ég az arca! Amikor a menzán betiltják a fokhagymás kenyeret, Izzyék már biztosan tudják: az új igazgató VÁMPÍR, és patkányhadseregével arra készül, hogy elfoglalja az iskolát.
NE MÁÁÁR!
A Pamela Butchart által írt és Thomas Flintham által illusztrált könyvsorozatban Izzy és barátai folyamatosan fura zűrökbe keverednek, amik tele vannak félreértésekkel, rejtélyekkel és rengeteg őrülettel.

Megjelenés tervezett dátuma: 04.22.
Olvass bele itt!


Sorakozó! - Járművek

Mozgásban lenni csupa izgalom. Barátom, máris indulunk! Az úticélt most nem is firtatom.
Állítsd sorba az összes járművet az izgalmas puzzlekönyv lapjaiból. Közben pedig vicces kis verseket is olvashatsz a különféle járművekről.

Megjelenés tervezett dátuma: 04.29.



Csájiné Knézics Anikó,Garay Zsuzsanna: A varázstükör
Szöveg és feladatgyűjtemény a közmondások gyakorlásához

A Nyelvkincstár-sorozat mindig egy-egy nyelvtani vagy nyelvhasználati problémát jár köre. Miközben a gyerekek elmerülnek a kalandokban, fejlődik szövegértésük, a feladatok segítségével pedig helyesírásuk, szókincsük is fejleszthető, miközben játékosan gyakorolhatják a felmerülő nyelvtani kérdéseket.

A Varázstükör című történet és a hozzá kapcsolódó feladatgyűjtemény abban a szellemben készült, hogy a szakmai szempontok maximális figyelembevétele mellett a gyermekek számára élvezetes, könnyen befogadható oktatási eszközként szolgáljon. A feladatok egymás utáni megoldása során könnyebbé válik a szövegekben való tájékozódás, így tehát folyamatosan fejlődik a szövegértési képesség. A magyar nyelv ékköveinek számító közmondások megértését/értelmezését elősegítő feladatsorokkal még könnyebbé válik a kötet használatával.
A folyamatos gyakorlással, a megszerzett tapasztalattal és a növekvő számú sikerélménnyel élményszerűvé, színesebbé válik a helyesírás megtanulása.

Megjelenés tervezett dátuma: 04. 29.


Sorakozó! - Cuki kölykök

Azt mondják, olyan ez a ház, mint egy állatkert. Gyere, és ismerd meg az összes lakóját! Állítsd sorba az összes állatkát az izgalmas puzzlekönyv lapjaiból. Közben pedig vicces kis verseket is olvashatsz a különféle állatokról.

Megjelenés tervezett dátuma: 04.29.

 


Kányádi Sándor: Fából vaskarika

Kányádi Sándor gyermekeknek íródott műveit összegyűjtő sorozatunk újabb darabját tartja kezében az olvasó. A verseket és meséket tartalmazó Fából vaskarika kicsik és nagyok számára is izgalmas történeteken keresztül mutatja be az emberi viszonyok összetett szövedékét, a magyar történelem kiemelkedő alakjait, valamint egymás elfogadásának, tiszteletének fontosságát.

Ebben a kötetben sűrűsödik igazán ars poeticává és hitvallássá Kányádi Sándor bölcsessége.


Megjelenés tervezett dátuma: 04.29.
Koncert és könyvbemutató a Kalákával


J. Kovács Judit: Kerekítő manó és a hullócsillagok

Ki ne fürkészte volna már az éjszakai égboltot, reménykedve, hogy megpillant egy hullócsillagot, és teljesül egy titkos vágya? Vajon mit kíván a mondókás és mesekönyvsorozat közkedvelt főszereplője, Kerekítő manó, és hű társa, Kacska macska? Egy biztos: miközben a csodára várnak, megannyi igaz barát siet a segítségükre, és kerekíti őket jókedvre.

 

A Kerekítő könyvcsalád jól ismert arculatához hűen a négy új mesét tartalmazó kötetet Kállai Nagy Krisztina kedves illusztrációi díszítik.

Megjelenés tervezett dátuma: 04.29.