A Móra Kiadó júliusi újdonságai

Kitört a nyár, izzik a flaszter. Fogj egy könyvet és bújj el vele egy árnyékos zugban. A következő listában szereplő kötetek júliusra tartogatnak kellemes perceket.

Michael Ende: Momo
új kiadás

A Végtelen történet szerzőjének világsikerű műve egy modern nagyvárosban játszódik, valahol Dél-Európában. Egy kísérteties társaság, a szürke urak csoportosulása hatalmába keríti az embereket, és arra ösztönzi őket, hogy takarékoskodjanak az idővel. A regény a kiváló műfordító, Győri László új fordításában jelenik meg.

Várható megjelenés: 2024.07.01.
Olvass bele itt!

 


Cristina Banfi: Bolygónk titkai
Fedezd fel a Földet!

Ez a csodálatos illusztrációkkal és infógrafikákkal gazdagított könyv nemcsak böngészésre buzdítja a gyerekeket, hanem a felfedezés örömével együtt megtanítja nekik bolygónk legfontosabb titkait, érdekes tényeit, földrajzát. A föld övezetes felépítésétől kezdve, a földrengések okain, az időjárás és a légkör érdekességein keresztül egészen bolygónk élővilágáig bezárólag rengeteg érdekes adatot megtudhatnak kicsik és nagyok egyaránt.
Várható megjelenés: 2024.07.10.
Olvass bele itt!

 

Bartos Erika: Budapesti böngésző Brúnóval

Keresd meg Brúnót és a szüleit, illetve a kijelölt részleteket a Budapest nevezetes helyszíneit bebarangoló böngésző képein! A rajzokon felismerhetjük a Budavári Palotát, a Várnegyedet, Lipótvárost, a Gellérthegyet, a Kiskörutat, a Városligetet és a Libegőt.

Bartos Erika, az építészmérnök végzettségű szerző, akit legtöbben Bogyó és Babóca meséiről ismerhetnek, Brúnó Budapesten című sorozatáért 2023-ban Budapestért díjat vehetett át a Fővárosi Közgyűléstől.

Várható megjelenés: 2024.07.15.


Aigner Judit: Hangtársas
Logopédiai társasjáték hangok automatizálására

Valami jó könyvet keresel? Vagy inkább olyat, amivel együtt játszhat a család? Talán még logopédiai fejlesztésre is gondolsz? Megtaláltad, ne keress tovább! Szülőként és szakemberként egyaránt használhatod. Egy-egy kialakított hang beépülése a beszédbe hosszú folyamat is lehet, játékkal azonban élménnyé válhat a tanulás.

A Hang társas segítségével a hangok gyakorlása mellett a nyelvi fejlődés is garantált.
A kiadvány színes játéktáblái, változatos feladatai biztosan felkeltik a gyermekek érdeklődését, és alig várják, hogy újra és újra elővegyétek. Az együtt játszás öröme pedig, te is tudod, felbecsülhetetlen és pótolhatatlan lehetőség.
Jó szórakozást, jó tanulást!
Várható megjelenés: 2024.07.15.


Alex Donovici: Csudi és az elnémult erdő

A sorozat legújabb részében ismét izgalmas, valószínűleg a kis olvasók számára is ismerős kihívásokkal találják szembe magukat az erdőlakók, ugyanis ezúttal a számítógépes játékok kerítik hatalmukba őket. Csudi kétségbeesetten próbálkozik megmenteni Villámgyors urat, Séget, György pulykát és Hópehelyt, hogy visszahozza őket a valós életbe.

A Csudi és az elnémult erdő megmutatja nekünk, hogy a barátság és a hit bármire képes. Az állatokat megbabonázó képernyők és a játék jutalmaként zsákszámra elropogtatott csipszbiznisz mögött álló Szöcske Boss fölött aratott váratlan győzelem pedig annak is bizonyítéka, nem a bosszú, hanem a megbocsátás az egyetlen módja annak, hogy a jó valóban legyőzze a rosszat.

Várható megjelenés: 2024.07.16.


Kiyash Monsef: Egyszer volt

Egyszer volt, hol nem volt. Marjan édesapja mindig ezzel kezdte a meséket, például a lányról, aki egy unikornist szabadított ki a vadász csapdájából, vagy a pásztorfiúról, aki megmentett egy griffmadár fiókát. Marjant lenyűgözték és kíváncsivá tették a csodálatos állatok.

A kislányból aztán nagylány lett. Apja váratlan halála után igyekezett kézben tartani mindent: tanulást, barátságokat és apja kevés pénzt hozó állatorvosi praxisát. Aztán egy napon látogatója érkezett, aki megdöbbentő dolgot árult el neki: az édesapja nem közönséges állatorvos volt. Az állatok, akikről mesélt, valóságosak, és apja beutazta a világot, hogy gyógyíthassa őket. A munkája mostantól Marjanra vár.

Marjan egy titkos világba lép be, ahol varázslatos lényeket adnak és vesznek, őriznek kincsként vagy ejtenek csapdába. Új, különös barátokra lel: egy griffmadár mellett felnövekvő angol fiúra, és egy boszorkánynak készülő lányra, aki megszökött otthonról, hogy hozzá hasonlókra találjon. Közben régi barátai és osztálytársai előtt Marjan minden erejével igyekszik titokban tartani kettős életét.
Minél inkább belebonyolódik a csodálatos állatok életébe, annál közelebb kerül ahhoz, hogy megtudja, ki gyilkolta meg az édesapját, de nyomára bukkan egy embert és állatot egyaránt veszélyeztető, döbbenetes igazságnak is, ami újra feléleszti benne a fogékonyságot a csodákra.

Kiyash Monsef Párizsban született, és Észak-Kaliforniában nőtt fel. Emmy-díjra jelölték, mint rendező-producert, de ír elbeszélést és képregényt, készít videókat és videójátékokat is. Rövid írásai megjelentek a Byliner, New Millenium Writings és a Penumbra's New Fiction című kiadványokban. Egyszer volt című könyve a mítoszok, legendák és a folklór iránti szenvedélyes szeretetéből született, és a vágyból, hogy felfedezze és megőrizze iráni örökségét (hiszen Marjanhoz hasonlóan félig iráni származású). Fontos az állatok iránti szeretete és a benne élő kitartó hit, hogy a szörnyek jóval érdekesebbek, mint a hősök. Kiyash a családjával együtt Észak-Kaliforniában él.

Várható megjelenés: 2024.07.30.