Marharépa, űruborkák és jégpor

Ezen a héten is sok új gyerekeknek szóló könyv kerül a boltokba. Ezekből válogattunk néhányat.

Hegyi Magdolna: Űruborkák - A mentőexpedíció

Teó, a bölcs űruborka egyik reggel éppen a Földet kémlelte és rettenetesen szomorú lett. A könnyei potyogtak, mint a záporeső. Mikor a könnyeiből egy tó lett, végre abbahagyta a sírást és gondolkozni kezdett. Vajon mi jutott eszébe? Mi lesz az óriási nagy terve? És végül hogyan kerül egy kéményen át egy üresnek vélt padlásszobába? Hegyi Magdolna, a nagy sikerű Gyerekdalok és Mondókák rendezőjének első könyvéből mindezt megtudhatjuk, miközben bepillantást kapunk az Űruborkák szeretetbuborékkal övezett varázslatos világába is.

Lackfi János: Semmitűz és marharépa - Dombontúli mesék 3.

Mindenki tűzoltó szeretne lenni, legalábbis Juhar, a zsiráf szerint, aki most költözött be a Dombontúli Lakóparkba. Akác, a kiselefánt és Kőris, a teknős végre szert tesznek egy hosszú nyakú barátra, aki megmenti őket a képzeletükben égő házból, és remekül lehet vele focizni is. Már csak egy apró mancsú állat hiányzik Ki lesz az? Kitalálod? Rajzold le!

Gróh Ilona: Ringató - Hatvan magyar népdal

A nagy sikerű Ringató Ölbéli játékok, mondókák, dalok c. könyv folytatásaként most 60 gyönyörű népdalt gyűjtött csokorba Gróh Ilona a Ringató mozgalom vezetője. A Dunántúl, Felföld, Alföld, Bukovina és Erdély, valamint Moldva jellegzetes dalainak megtanulását egy CD-melléklet könnyíti meg. Az énekek különlegességét Bognár Szilvia, Navratil Andrea, Szvorák Katalin, Tintér Tímea, Berecz András és Kobzos Kiss Tamás hangja és egyénisége garantálja. A történelmi Magyarország 5 tájegységének jellegzetes dalai mellett a könyvben fontos és érdekes gondolatok, tudnivalók is helyet kapnak. Az egyszerű szómagyarázatok és a Bogdán Viktóriának köszönhető barátságos és gyönyörű képek segítik, hogy a népdalgyűjtemény ne csak a felnőttek, de a gyerekek örömét is fokozzák így lesz igazán családi énekeskönyvvé ez a Ringatós kiadvány is.

Kibédi Varga Katalin: Első illemtankönyvem

A jó modor és az udvarias viselkedés alapjait már egész kicsi korban, otthon el kell elsajátítani. A gyermekek rendkívül fogékonyak, könnyen tanulnak, és higgyék el, hosszú távon megtérül, ha már tipegő kortól a helyes irányba terelgetjük őket. Ha szép fokozatosan, korán megtanítjuk az alapokat, gyermekünk hatalmas előnnyel indul majd a felnőtté válás útján! A könyv első része lényegre törő, hasznos tanácsokkal segít a szülőknek abban, hogy a jó modor alapjait már kicsi korban átadják gyermeküknek. A második rész a gyerekeknek szól, képekkel illusztrálva, mesekönyvszerűen tanítja őket az illendő viselkedésre.

Michael Molloy: A Jégpor nyomában - Avagy a fénytündérek legendája

Egy különleges, távoli világban a fénytündérek hatalmát a sötét erők fenyegetik. Ki tudja megakadályozni, hogy a gonoszság uralma megjelenjen a Földön? Két kíváncsi gyerek, Tüske és Abby, meg néhány jó szándékú felnőtt például Csillagfény kapitány, akiről kiderül, hogy nem más, mint a legendák világából ismert Ősidők Hajósa és Sir Chadwick Street, a fénytündérek színpadra termett mestere útnak indul az ezernyi kalandot rejtő tengereken át, hogy elébe menjenek a veszélynek. De vajon sikerül-e legyőzniük a kegyetlen Farkasfű vezette éjszakai boszorkányokat?

Catherine Leblanc – Eve Tharlet: Akkor is szeretnél?

Kismackót nyugtalanítja valami.
Vajon mennyire szereti őt az édesanyja? Akkor is szereti, ha Kismackó rosszalkodik?
Akkor is, ha valami nagy baj lesz?
Igen. Az anyai szeretet mindennél erősebb, és Kismackó megtanulja, hogy ez nem fog megváltozni soha. Megható történet az anyai szeretetről és a gyermeki kíváncsiságról Szabó T. Anna és Dragomán Pali - anya és fia - közös fordításában.