Nem fogod elhinni, melyek Stephen King kedvencei a saját művei közül!

Az Az, A remény rabjai, A ragyogás vagy a Carrie? Nem, a világhírű horrorszerző természetesen nem ilyen kézenfekvő választásokat sorolt fel Stephen Colbert talkshow-jában.

A The Late Show with Stephen Colbert című műsorban King ötöt sorolt fel saját kedvencei közül – és a lista elég meglepőre sikeredett: pár olyan címet is tartalmaz, amiről nem is biztos, hogy mindenki hallott már a nem keményvonalas rajongók közül.

Első helyre az író a Túlélő típus (Survivor Type) című elbeszélését tette, ami először egy 1982-es, Terrors című horrorantológiában jelent meg, majd 1985-ben King saját novellagyűjteményében, a Csontkollekcióban is (a magyar olvasók 2002-ben találkozhattak csak hivatalosan a fordítással).


A novella a szerző saját bevallása szerint

„túl messzire megy, kicsit még az én mércém szerint is”,

hiszen egy sebészről szól, aki eltéved egy szigeten, és arra kényszerül, hogy saját magából fogyasszon el darabokat. A második helyre az Állj ki mellettem! című kisregény került, amely szintén 1982-ben jelent meg, A remény rabjai című összeállításban (magyar kiadás: 1998), és amiből Állj mellém! címmel 1986-ban készült egy filmverzió is.

A felsoroltakon kívül három regény fért még be King TOP5-jébe: a Végítélet (The Stand, 1978, magyar kiadás: 1990), a Tortúra (Misery, 1987/1990) és a Lisey története (Lisey’s Story, 2006/2008), amelyekből szintén mind született adaptáció – a Julianne Moore főszereplésével forgatott Lisey története, egy 8 részes minisorozat ezek közül a legfrissebb.


(via Uproxx)