Rubin karácsony

Új regénnyel csak jövőre jelentkezik Finy Petra, de hogy az olvasók ne maradjanak ajándék nélkül, a kiadó felkérésére néhány karácsonyi novellával kedveskedik nekik.

A lélekemelő meglepetés-történetek a mai magyar valóság sokszor valótlanul szomorú arcát is bemutatják. Előfordult, hogy egy történet ihletője egy közéleti hír volt a Telex oldalán, vagy egy bikás parki gazdáktól hallott sztori egy rókáról, amelyik odaszokott kutyáikhoz, hogy velük játsszon esténként. A valóság ugyanis nagyobb fordulatokat rejteget, mint amilyeneket egy író ki tudna találni.

A novellákban megjelenő világot talán néha élhetetlennek érezzük, mégis érthetetlen makacssággal, de próbálunk élni benne. Ebben a küzdésben pedig két nagy fegyverünk maradt: az empátia és a derű. A novellák e kettőnek az erejét hirdetik.


A karácsonyi novellákat ünnepi ajándékként, ingyen kapja meg minden olvasó, aki egy Finy Petra-regényt vásárol november 1-től kezdve. A promóció elérhető a Líra oldalán és a Líra boltjaiban.

Fülszöveg: A leghidegebb télbe is meleget hozhat a karácsony, ha emberségből, derűből és reményből áll össze – ahogy Finy Petra meglepetés-novellái is, amelyek újra és újra felelevenítik a karácsony semmihez sem fogható meghittségét, a családi összejöveteleket, az emelkedett hangulatot és a csendes éjbe belibbenő angyalokat.