Ünnepre készülődve - Válogass a Bookline novemberi sikerlistájából!

Karácsony közeledtével a Bookline havonta megújuló sikerlistája sajátos képet mutat. Az egész évben népszerű műfajok mellett megjelentek a szakácskönyvek, egyre többen érdeklődnek a gyerekkönyvek iránt, és számos népszerű szerző műve is bekerült a hónap legkeresetteb alkotásai közé. Novemberben Ken Follett, Fábián Janka, valamint Marék Veronika könyve szerezte meg az első három helyet - ez a Bookline novemberi sikerlistája

A sikerlista első helyét Ken Follett Soha című könyve szerezte meg. A népszerű walesi író legújabb könyve olyan döntésekről és következményekről szól, amiknek soha nem szabadna bekövetkezniük.

A második helyen Fábián Janka Az Anna-bál szerelmesei című romantikus regénye áll. A könyv nemcsak két szerelmes fiatal lány történetét mutatja be, hanem egyben az első Anna-bál estéjét, a XIX. századi Balatonfüredet, valamint a városban megforduló illusztris vendégeket is.

A Bookline novemberi sikerlistájának harmadik helyét Marék Veronika meséje, a Boribon karácsonya szerezte meg. A Boribon-sorozat legújabb kötete egy bájos karácsonyi történet, aminek középpontjában az ajándékozás és a karácsony igazi mondanivalója áll.


Az ünnepek közeledtével egyre többen érdeklődnek a szakácskönyvek iránt, ezért a Bookline novemberi sikerlistáján több ilyen kötetet is találunk. Ilyen az egyik legnépszerűbb brit sorozat, a Downtown Abbey receptjeit bemutató szakácskönyv, amely több mint száz leírást tartalmaz a Crawley-háztartás étkezéseinek legjavából.

 

Egyszerű, de annál finomabb vendégváró recepteket mutat be – a Limara Péksége blog alapítója – Tóthné Libor Mária A Limara vendégvárói című könyvében az aranygaluskától a zserbó elkészítéséig.

 


Azok pedig, akik az egészséges receptek után érdeklődtek, szívesen forgatták Dan Buettner A hosszú élet ízei című receptgyűjteményét, amellyel kapcsolatban az On the spot alapítói így nyilatkoztak: „A 100 év fölöttiek a világ minden táján esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdődik."

 

Novemberben sokan vettek kezükbe izgalmas, fordulatos bűnügyi történeteket. Közülük a legelőkelőbb helyet Agatha Christie történeteinek téli válogatása, az Adventi krimik szerezte meg, amelyben a szerző minden híres ny omozójával találkozhatunk egy-egy novella erejéig.

 

A krimi műfajának új csillaga, Richard Osman is helyet kapott a Bookline novemberi sikerlistáján A férfi, aki kétszer halt meg című könyvével, ami a nagy sikerű Csütörtöki nyomozóklub méltó folytatása.

 

 

Rendhagyó témája, valamint szerzője miatt sokak érdeklődését felkeltette A ​polip kilencedik karja című könyv, aminek középpontjában a klímaváltozás áll, s amelynek írója Dirk Rossmann, Európa egyik legnagyobb drogéria-áruházláncának alapító-tulajdonosa.

 


Ahogy már októberben, úgy november is a karácsony, a tél, valamint a hó körül jártak a gyerekek és szüleik gondolatai, ezért továbbra is előkelő helyet foglal el a sikerlistán J. K. Rowling Karácsonyi malac című könyve, ami egy csodálatos, szívet melengető történet arról, mit jelentenek a gyerekeknek a játékok.

 

Sokan forgatták Brigitte Weninger 24 karácsonyi mese című művét is, ami különleges hangnemben szól a csodáról, a szeretet erejéről, a mikulásvárásról és a betlehemi születésről.

 

Lackfi János Igaz mese a Mikulásról című könyve annak a szívmelengető történetnek jár utána, hogy melyik a Mikulás igaz meséje, hogyan lett Szent Miklós minden adakozó, minden ajándékhozó ember példaképe.

 

A Szívünk rajta program novemberi kiemelt könyve

A Bookline 2014-ben indította el gyerekkönyvajánló programját azzal a céllal, hogy segítse a szülők választását. A Szívünk rajta független szakértői matricával jelölik meg a minőségi újdonságokat, s ezek közül minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást.

Decemberben a választás Dawn Casey Mesék télre - Történetek a világ minden tájáról című könyvére esett, amit a program zsűritagja, Ruff Orsolya újságíró így mutatott be: „Dawn Casey kötete arra vállalkozott, a világ minden tájáról összegyűjtse a téli meséket. A mesék az odafigyelésről, az összetartozásról, a csoda és a szeretet erejéről szólnak, és azzal biztatnak, hogy a sötétség időszaka után mindig felragyog a fény. Az illusztrációk egyszerűen káprázatosak. A Mesék télre biztosan az a könyv, amelyet nem csak a karácsonyi készülődéskor veszünk elő – de akkor biztosan.”

Jó válogatás, jó vásárlást, ajándék adást-kapást, jó olvasást és boldog ünnepeket kívánunk!


Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna a helyben megalakult zenekarukba.