10 színész, akiről nem is tudtad, hogy zenész is

A színészmesterséghez hozzátartozik az ének- és a tánctudás is, de vannak olyan sztárok, akik nem elégednek meg azzal, ha egy-egy filmes vagy színpadi szerepükben dalra fakadhatnak vagy zenélhetnek, hanem saját bandát is alapítanak, esetleg szólókarrierbe kezdenek. Június 21-én, a Zene Ünnepén hangerőt fel, mutatjuk az önjelölt hollywoodi popsztárokat!

Scarlett Johansson

Johansson már 2008-ban kiadott egy önálló albumot Anywhere I Lay My Head címmel, amelyben Tom Waits-dalokat dolgozott fel. 2015-ben The Singles néven alakított egy női bandát Este Haim, Holly Miranda, Kendra Morris és Julia Haltigan társaságában a Grimes, a Bangles és Go-Go's után szabadon. „Ironikus ultra pop”-ot akartak csinálni, de első dalukból, a Candyből nem lett sláger, sőt egy Singles nevű Los Angales-i banda be is perelte őket a nevük lenyúlásáért.

Ryan Gosling

A Kaliforniai álom óta tudjuk, hogy Gosling nemcsak úgy néz ki, mint egy popsztár, de énekelni is tud. Valójában már 2005 óta van egy saját, kéttagú bandája. A Dead Man's Bones-ban ő és a barátja, Zach Shields játsszanak az összes hangszeren, még azokon is, amelyeken nem tudnak.

Robert Pattinson

Egy időben elég sokszor kapták le a paparazzik Pattinsont, ahogy egy gitártokot cipel magával a reptéren. Nem díszből volt nála, használja is, sőt az Alkonyat soundtrackjén két dalban is őt hallhatjuk (Never Think, Let Me Sign), de 2018-as westernkomédiájának, a Hölgynek a filmzenéjét is részben ő jegyzi.

Ricky Gervais

Ricky Gervais előbb volt (sikertelen) zenész, mint komikus és színész. 1982-ben egy barátjával közösen alapította meg a brit újhullámos stílust kimaxoló Seona Dancing nevű együttest. Gervais a külsejét és az előadásmódját is egy az egyben David Bowie-tól nyúlta, nem csoda, hogy nem is tudtak befutni. Két dal után le is húzták a rolót. A zene iránti szenvedélyét később A hivatalban, illetve az önálló David Brent-filmben élte ki.

Robert Downey Jr.

2004-ben jelentette meg debütáló albumát The Futurist címmel. A The New York Timesnak adott interjújában elmondta, hogy sokáig nem akart bekerülni a „színész, aki kiad egy albumot” kategóriába, de miután éveken át írogatta a számait, magától értetődőnek tűnt rálépni erre az útra.

Zooey Deschanel

Deschanel nem egyszeri kitérőként képzelte el a zenélést, mert azután, hogy a She & Him nevű folk-rock duó égisze alatt 2008-ban kiadta első albumát (amelyet a zenei szaksajtó is elismert), azóta még 5 stúdióalbumot jelentetett meg, köztük két karácsonyi különkiadást.

Keanu Reeves

Keanu Reeves 11 éven át, 1991-től 2002-ig volt a basszusgitárosa a Dogstar nevű altrock bandának. Ahogy a bulvármédiában, úgy az együttesben sem vágyott rá, hogy ő legyen reflektorfényben.

Katey Sagal

A Rém rendes család Peggyje és a Kemény motorosok matriarchája '70-es és '80-as években olyan zenészek háttérénekese volt mint Bob Dylan és Bette Midler, 2004-ben pedig Well...címmel kiadott egy szólóalbumot is.

Juliette Lewis

Juliette Lewis zenei munkássága a magyar közönségnek sem lehet ismeretlen, mert többek közt a Sziget nagyszínpadán is fellépett már kétszer. 2003 és 2009 között a Juliette Lewis and the Licks frontasszonya volt, majd The New Romantiques névre váltott. Új albumával, a Terra Incognitával kapcsolatban elmondta, hogy mivel ez a zenei irány teljesen más, mint a korábbiak szüksége volt egy új névre, hogy jelezze ezt a váltást.

Brie Larson

Mielőtt komoly, Oscar-díjas színésznő lett volna, és nem mellesleg a Marvel egyik legnagyobb sztárja, Brie Larson popsztárként próbált befutni. 2005-ben kiadott első és egyetlen albuma, a Finally Out of P.E. nem az ironikus vagy a zeneileg kifinomultabb, hanem a Britney Spears-féle rágógumipopot képviselte, de akkor erre a vonalra már nem volt vevő a célközönség, és összesen 3500 példányt sikerült eladnia a lemezből.

Folytatjuk!

via: Cosmopolitan