16 gyerekműsor rossz idő esetére

Tagadhatatlanul itt az ősz, jól esik egy kis otthoni mozizás. Ha néznétek valamit közösen a hétvégén, akkor a WALL-E-t, a Kincsvadászok társaságát, a Postás Pat mozifilmet, a Charlie és a csokigyár, a Trollok vagy a Nagyon vadon című filmeket ajánljuk!

2017. szeptember 9., szombat

Az öt legenda
Mozi+ - szeptember 9., 8.05
6 éven felülieknek ajánlott!

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak már elege van ebből, és abból, hogy a szülők állandóan vele riogatják a kicsiket. Ezért az álmokból rémálmokat csinál, az örömből félelmet, a fényből sötétséget. Így az őrzők veszélybe kerülnek. Ám akad segítség, a száműzetésből visszatérő Dér Jankó, az ötödik legenda. 

Csillagpor
TV2 - szeptember 9., 13.05
12 éven felülieknek ajánlott!

Falva falva egy aprócska település Angliában. Arról a falról kapta a nevét, amely a falu határában húzódik, és elválasztja az emberi világot a varázslatok birodalmától. Egy októberi estén a fiatal Tristran Thorn hullócsillagot lát a falon túl a földre zuhanni, és hogy elnyerje a gyönyörűséges Victoria kezét, megígéri a lánynak: elhozza neki a lehullott csillagot. Tristran elindul hát élete nagy kalandjára a falon túli varázslatos világba, amelyet a legfurcsább teremtmények és soha nem látott lények népesítenek be.

WALL-E
Film+ - szeptember 9., 13.05
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

WALL-E, a lánctalpas szeméttömörítő robot az egyetlen élő szerkezet a Földön, az emberiség ugyanis elhagyta a lakhatatlanná vált bolygót. A kis munkagép több száz magányos éve gyűjti a kacatokat, amikor megjelenik EVA, a modern és áramvonalas keresőrobot, aki megdobogtatja a szívét. EVA rájön, hogy WALL-E véletlenül rátalált a bolygó jövőjének és túlélésének kulcsára. Visszaindul az űrhajóra, hogy jelentse ezt a fontos hírt. A magányos kis robot EVA nyomába ered. 

Kincsvadászok társasága
RTL Klub - szeptember 9., 15.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Tripp és Pax  egy nap megtudják, hogy szüleik egy ősi kincsvadász társaság tagjai, akik mesékben szereplő tárgyakat kutatnak fel. A Hófehérkéből ismert tükör megszerzése közben nyomuk veszik, ezért a fiúk elindulnak, hogy megmentsék őket, és egyben megóvják a tükröt egy ellenséges társaságtól. A kalandok sokasága összekovácsolja a fivéreket, és közben ők is vérbeli Vadászokká válnak.

Jégvarázs
HBO - szeptember 9., 16.05
6 éven felülieknek ajánlott!

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a lenyűgöző és igazán vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól. 

Postás Pat - A mozifilm
Prime - szeptember 9., 16.40
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Postás Pat egy kisváros köztiszteletnek örvendő tagja, szerető családja mellett a helyi lakosok is nagy becsben tartják. Pat barátságosan, szívélyesen végzi postás teendőit, amelyben legnagyobb segítségére macskája, Jess van. Egy nap jelentkezik a népszerű tehetségkutató versenybe, ahol nagy meglepetésre kiderül, kiváló énekhangja van. Bejut az élő adásban sugárzott döntőbe, amitől a kisvárosi postást mind inkább elragadja a média és a hírnév. Mire észbe kap, már egy marketinggépezet reklámarca lesz, és egyre ritkábban látja szeretteit és barátait. A postacég egyik hataloméhes vezetője eközben a vezérigazgatót is megvezetve gépesíteni akarja az egész postaágazatot, és Postás Pat robotokkal akarja helyettesíteni az embereket. Szerencsére Patnek a kulcspillanatban helyén van a szíve, és Jess is a segítségére siet. 

Thor és az óriások
m2 - szeptember 9., 18.15
12 éven felülieknek ajánlott!

Thor, Odin idősebb fia. Thor apját kéri nagy tisztelettel, hogy nagy és igaz harcos lehessen. Így a rossztól és az óriásoktól megvédelmezheti anyját, családját és barátait. Mamája ezzel szemben azt szeretné, ha Thor fegyverkovács lenne, s nem harcos... Égi jel érkezik Odin palotájából a földre. Egy "Mozsár", azaz egy varázskalapács zuhan Thor házába. Thor öklének része és társa lesz a "mozsártörő", varázserejével Thor, a kalapácsos isten egymaga szál szembe az óriásokkal.

Charlie és a csokigyár
Viasat3 - szeptember 9., 18.40
12 éven felülieknek ajánlott!

A csokigyár, amelyről a szegény családban élő Charlie álmodik, borzasztóan titokzatos. Tizenöt éve senki nem látott egyetlen munkást se bemenni, se kijönni, nem látták a csokoládégyáros Willy Wonkát, csak az irtózatos mennyiségű csoki áramlik ki a gyárból. Azután fantasztikus hír röppen világgá: Willy Wonka bejelenti, hogy kinyitja gyára kapuit az öt szerencsés nyertes előtt, aki egy-egy aranyjegyet talál csokoládéja csomagolópapírjában. Charlie is a kevés kiválasztott közé kerül. Találkoznak a titokzatos férfival és arra is fény derül, mi a látogatás megszervezésének igazi célja. 

2017. szeptember 10., vasárnap

Ratchet és Clank - A galaxis védelmezői
Filmcafe - szeptember 10., 7.35
6 éven felülieknek ajánlott!

Ratchet és Clank nem éppen hőstípusok, ám amikor egy gonosz zseni fenyegeti a világot, mindenkire szükség van. A két barát csatlakozik a galaxis védelmezőihez, és Quark kapitány oldalán harcolva igyekeznek megvédeni a világot a galád Dr. Nefarioustól. 

Trollok
HBO - szeptember 10., 10.25
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Nagy szemű, borzas hajú, színes kis figurák ők, akik saját világukban élnek. Ám két troll kénytelen vándorútra indulni: olyan tájakra jutnak el, és olyan kalandokba keverednek, amikről troll korábban nem is álmodott - és amitől biztosan az égnek áll a haja. 

Nagyon vadon
Film+ - szeptember 10., 11.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Boog kismedve korától békésen éldegél a csendes Timberline-ben, a helyi erdőőr, Beth garázsában. Tökéletesnek hitt élete fenekestül felfordul, amikor találkozik Elliottal. Boog megszabadítja a nyiszlett, törött agancsú kis szarvast a vadászok kötelékétől. A nagydumás agancsos ráveszi a mackót, nézze meg, milyen a garázsajtón túli világ. Boog belekóstol a nagybetűs életbe, aminek eredményeként a párost visszatelepítik a vadonba. A pánikba esett Boog szeretne haza menni, ehhez kénytelen elfogadni Elliot segítségét. Viszontagságos utazás vár rájuk, teli kalanddal és veszéllyel. 

Marley meg én
Film+ - szeptember 10., 12.35
12 éven felülieknek ajánlott!

John és Jennifer Grogan beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat. 

A három toll
m2 - szeptember 10., 15.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg király és annak három fia. A király egyik fiát akarja a trónra ültetni, de nem tud választani közöttük, ezért próbatétel elé állítja őket. Először a legszebb szőnyeget, aztán a legszebb gyűrűt majd a legszebb lányt kell elhozniuk apjuk elé, hogy elnyerjék a trónt.

A házibuli folytatódik
SuperTV2 - szeptember 10., 15.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik.

Jégkorszak - Húsvéti küldetés
Prime - szeptember 10., 16.35
6 éven felülieknek ajánlott!

Ethel, a madármama egy kis időre rábízza Sid-re a tojásai őrzését. Mindez pedig annyira jól sikerül, hogy Sid rövidesen újabb és újabb megbízást kap, majd belendül számára a tojáskeltető biznisz. Ám rosszakarókból mindig akad, így amikor a húsvéti tojásoknak sorra lába kél, Clint, Manny és Diego azonnal a barátjuk segítségére sietnek...

Tucatjával olcsóbb 2.
RTL II - szeptember 10., 18.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Mint a nyulak, úgy szaporodik a Baker-család: a fociedző Tom és író felesége, Kate tucatnyi csemetét hozott össze. A népes és hangos család úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára. Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, a bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingezik. Kettejük csatájába mindkét család beleavatkozik.