3 jobb fantasy sorozat a Trónok harcánál

Lassan itt a nagy premier. Szinte már annyira közel vagyunk az áprilisi premier napjához, hogy kár is beszélni róla. De még pont van annyi idő, hogy egy kicsit jobban szétnézzen az ember, hogy enyhítse a sárkányos kváziközépkoros sorozat utáni kínzó vágyakozást. Össze is szedtük a 4 legjobb Trónok harca pótlékot az ínséges időkre.

Itt van mindjárt az Outlander - Az idegen. A filmben egy 202 évet időutazó nő történetét ismerhetjük meg. Egyszerű, kosztümös sorozat, amiben csak annyi misztikum van, mint a Trónok harcában. Például egyáltalán nem zavaró, hogy az egyik pillanatban még 1945-ben romantikázó nő hirtelen 1743-ban találja magát, mert a réten álló kőoszlopokból valami suttogást hallott.

Ahogy a Trónok harcában sem életidegenek a Vörös papok, a sárkányok, vagy az Ezerarcú Isten körüli dolgok, hogy Bran szuperképességéről ne is beszéljünk. Golden Globe díjra is jelölték, szóval tényleg jó kis sorozat az Outlander.
Az AXN Black adja szerda este 22:00-kor.

Ezen a vonalon maradva Az álmosvölgy legendája is kiváló hiánypótló lehet. A történet itt jóval szűkebb keretek között folyik: fej nélküli lovasok + időutazó férfi, aki nem érti a 21. század vívmányait, de azt se, hogy egy színesbőrű rendőrnő, hogyhogy nem rabszolga = zseniális. Egyszerű, de nagyszerű. Nincsenek benne világmegváltó gondolatok, de a hangulata legalább olyan jó, mint a kváziközépkoros Trónok harcáé.

A FOX adja, általában főőműsoridőben érdemes keresni.


Szintén nem ördögtől való dolog a Fekete vitorlákat hozsannázni, sőt, a Trónok harcával egy lapon említeni, mert mindegyik egy nagy mese, mindegyikben vannak fedetlenül hagyott mellek, harc, vér, ármánykodás, cselszövés és egyebek. Csak az egyik a kalózok világában játszódik és egy hangyányit történelemszagúbb, míg a másik teljes kitaláció. Tessék, lehet dönteni, hogy melyik a jobb!


A Paramount Channel adja az amerikai premierrel egy időben, azaz vasárnap hajnali 4-kor. De emberi időben is vetítik, pénteken és vasárnap este 22:00-kor.

Szőrmentén még a Vikingek is idefér, hogy egy újabb kegyetlenül ütős hangulatú és hibátlanul összepakolt kosztümös sorozatot említsünk.

De persze a struccpolitika is egy megoldás, és lehet csendben nyöszörögve várni az április 24-ét, hogy eljöjjön a megváltó Trónok harca premier.