5 színész, aki saját magát írta ki a sorozatából

Ezeken a távozásokon mi is eléggé megdöbbentünk.

Mindig meglepő egy ismert és közkedvelt karakter halála vagy másmilyen kiválása egy sorozatból, de még meglepőbb, ha nem is a történet dramaturgiája, hanem a színész szerette volna a távozást. Következzen öt olyan eset, mikor maga a színész kérte, hogy írják ki a karakterét a sorozatból.

 

VIGYÁZAT, DURVA SPOILEREK!

 

Jim Parsons – Agymenők

Nehéz elképzelni az egyik legnépszerűbb sitcomot a neurotikus stréber, Sheldon Cooper nélkül, aki a tévétörténelem legnagyobb geekje. De hiába a hatalmas fizetés, az egekbe szökő nézettség és a Golden Globe-díj, az őt alakító Jim Parsons a tizenkettedik évad után úgy érezte, ideje új kihívások elé nézni. A producerek még bepróbálkoztak nála egy brutális összeggel: 5 millió dollár két évre, ha marad, de Parsons hajthatatlan volt, neki más tervei voltak.

Ez viszont egyúttal az Agymenők végét is jelentette,

hiszen, mint írtam, nélküle elképzelhetetlen lett volna a folytatás.

 

George Clooney – Vészhelyzet

A tévétörténelem legnépszerűbb kórházsorozata, ami azóta is sokakat megihlet. Több színész is innen indult, a chicagói kórház sürgősségi osztályáról, többek közt George Clooney, aki Ross doktorként lett világhírű. A karaktert öt éven át alakította, és ő maga kérte, hogy a hatodik évadból már írják ki.

Úgy érezte, hogy az ötödik évad volt az utolsó, amiben a karaktere nagyobb változáson ment keresztül, a nézők pedig nem szeretik a statikus figurákat.

A szerelmét, Carol Hathawayt alakító Julianna Margulies a következő évadban követte, így az írók adtak nekik egy szép happy endet. Clooney később azért vissza-visszanézett pár cameo erejéig a sorozatba.

 

Kal Penn – Doktor House

Még egy kórházsorozat, ez azonban a krimit ötvözte a diagnosztikával. A Doktor House-ban jöttek-mentek a karakterek, főként House csapatában, de Kutner halála meglepően hirtelen jött. Nemcsak a nézőknek, de a forgatókönyvíróknak is. Az történt ugyanis, hogy a karaktert alakító Kal Penn az akkor frissen megválasztott Obama-kormányban kapott helyet, egész pontosan ő lett a Fehér Ház Közkapcsolati Hivatalának társigazgatója,

ezért azonnali hatállyal kilépett a sorozatból – mindezt az évad kellős közepén, ami alaposan megkavarta a dramaturgiát.

Végül a forgatókönyvírók úgy döntettek, hogy a karakter öngyilkosságot követ el.

Ez is érdekelhet

11 karakter, aki új szintre emelt egy sorozatot

Néha be kell hozni egy sztárt a fejesek kedvéért, de a legtöbbször az alkotók jönnek rá, hogy vérfrissítésre van szükség. Ez történt a Drótban, az Agymenőkben és a Lostban is.

Tovább

 

Mandy Patinkin – Gyilkos elmék

Ha már krimi, az FBI Viselkedéskutató Részlegét az első két évadban a Mandy Patinkin által alakított Jason Gideon vezette. Patinkin remek színész színpadon, vásznon és tévében egyaránt, ám nem könnyű vele dolgozni.

A sorozatgyilkosokat középpontba állító szériát azért hagyta ott, mert túl erőszakosnak és véresnek ítélte.

A harmadik évad forgatásán már nem jelent meg, ezért az írók kénytelek voltak kiírni, és megrendezni a halálát.

 

Dominic Monaghan – Lost

A 2000-es évek legjobb rejtélyközpontú sorozata, aminek az első évadai még kifejtetten izgalmasak, fordulatosak és megdöbbentőek voltak. Dominic Monaghan három évadon át alakította Charlie Pace-t, és bár élvezte a sorozatot és a forgatást is – aminek egy része Hawaiin zajlott – ám úgy érezte, hogy nagyon sok idejét elveszi a Lost, ezért a távozás mellett döntött.

Így kapta meg Charlie minden idők legszívfacsaróbb, de dramaturgiai szempontból legfontosabb tévés halálát.

 

(via DailyChoices)