5 színész, aki szerencsésen elkerülte a karriergyilkos szerepet

Egy rész szerencse, egy rész szimat, és egy rész szépérzék kell ehhez az életmentő koktélhoz.

Hollywood a csillogásról, a sztárságról szól, amit olyan könnyen lehet elveszíteni, amely könnyen akár el is lehet nyerni. Minden a jó szerepválasztáson múlik, és míg valaki egy életre tönkre vágja a karrierjét egy szerep miatt, mást épp a tökéletesen rászabott karakter emel fel. Következzen öt olyan színész, aki jó érzékkel elkerülte azt a szerepet, ami minden bizonnyal derékba törte volna a karrierjét.

 

Timothée Chalamet – Pókember – Hazatérés (2017)

Forrás: YouTube / Warner Bros. Pictures

 

Chalametet egyértelműen sztárrá emelte a Dűne, de egy másik franchise-ban is szerepelhetett volna, ami viszont egészen másfelé vitte volna a karrierjét. Leonardo DiCaprio két tanáccsal látta el az ifjú színészt:

„Kerüld a kemény drogokat és a képregényfilmeket.”

Hogy az előbbit betartotta-e, azt nem tudjuk, de az utóbbit biztosan, pedig könnyen elcsábulhatott volna, hiszen a Pókember – Hazatérés castingján még részt is vett, mégpedig Peter Parker szerepére. A karaktert végül Tom Holland alakítja, akinek kifejezetten jót tett a Marvel Moziverzum, Chalamet viszont minden bizonnyal nem érezte volna jól magát benne, hiszen egy ilyen franchise rengeteg idejét leköti a színésznek, Chalamet pedig kedvére válogathat továbbra is a szerepek közül, hogy ő legyen az új DiCaprio, ahogy azt sokan jósolták.

 

Margot Robbie – Páncélba zárt szellem (2017)

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Volt ő már Barbie és Harley Quinn is, dolgozott együtt Quentin Tarantinóval és Wes Andersonnal, szóval Margot Robbie-t nem kell félteni, ha a Hollywoodban való eligazodásról van szó: a szerencse és a józan ész mindig az ő oldalán állt. Miután zseniálisat ment Martin Scorsese A Wall Street farkasa című filmjében,

  • visszautasította April O'Neil szerepét a 2014-es Tini nindzsa teknőcökben,
  • a Láthatatlan nőt a 2015-ös, kudarcra ítélt A Fantasztikus Négyesben,
  • és nagyon őt akarták főszerepbe a népszerű japán anime, a Ghost in the Shell élőszereplős, angol nyelvű verziójába.

A szerepet végül Scarlett Johansson vállalta, aki vesztére ráadásul whitewashing vitába keveredett, mivel nem egy ázsiai színész játszotta a karaktert.

 

Joaquin Phoenix – Doctor Strange (2016)

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

Emlékezzünk DiCaprio tanácsára: „kerüld a képregényfilmeket!” Igaz, Benedict Cumberbatch remek Doctor Strange szerepében, de ha nem töri derékba Joaquin Phoenix pályáját, egészen biztos, hogy másfelé terelte volna a színészt. 2014-ben arról szóltak a hírek, hogy a Marvel Moziverzum mindenáron meg akarja nyerni Phoenix-t egy mágus szerepére:

három hónapig tárgyaltak erről, ám végül nem tudtak megegyezni

– az okok mindmáig ismeretlenek. De az biztos, hogy ha Phoenix csatlakozott volna az MCU-hoz, akkor nem játszotta volna el a címszerepet a 2019-es Jokerben, és nem kapja meg érte 2020-ban az Oscar-díjat - de ez már egy másfajta képregényfilm.

ez is érdekelhet

7 színész, aki hatalmas gázsit utasított vissza

Nem mindig érvényes a „van az a pénz” frázis.

Tovább

 

Matthew McConaughey – Féktelenül 2. (1997)

Forrás: Isaac Brekken / Getty Images for CinemaCon

 

Minden idők egyik legrosszabb folytatására Keanu Reeves végül nemet mondott (pedig 12 millió dollárt ígértek neki), így Matthew McConaughey volt a legesélyesebb férfi főszereplő Sandra Bullock mellé. Ráadásul

maga Bullock lobbizott McConaughey mellett, ám őt nem győzte meg a forgatókönyv,

így inkább egy kisebb szerepet vállalt a Kapcsolat című sci-fiben, és a karrierje azóta is köszöni, jól van.

 

Anne Hathaway – Macskák (2019)

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

A film, amiből mindenki, aki csak kimaradt, jól járt. Ahogy Anne Hathaway is, pedig ő még majdnem főszerepelt is ebben a CGI-jal összekutyult ember-macska hibrideket felvonultató musicalben. Hathaway ugyanis korábban Oscar-díjat kapott a rendező, Tom Hooper korábbi filmadaptációjáért, a 2012-es A nyomorultakért, és úgy érezte, tartozik neki egyel. Azt nem tudni, hogy melyik macskát alakította volna, de a haj- és sminkteszteken még részt vett, aztán valószínűleg bekapcsolt nála a vészcsengő, és kiszállt a buliból.

 

(via Independent)