6 sztár, aki 2023-ban hunyt el

Egy-egy érdekességgel emlékezünk meg Jerry Springerről, Tom Sizemore-ról, Matthew Perry-ről, Tina Turnerről, Vágó Istvánról és Dunai Tamásról.

Jerry Springer

Mindenkinek leginkább a késő estére tett show-ja miatt maradt meg a neve, amiben nem egyszer estek egymásnak az emberek, és dobálták egymást székekkel. A felfokozott hangulatot garantáló Jerry Springer Show névadójának az élete is érdekesen indult. Jerry Springer a második világháború végén született. Édesanyja egy zsidó menekült volt, aki egy londoni metróállomáson adott életet neki.

Springer így mesélt erről:

Nem volt ez olyan drámai, mint ahogyan hangzik. Akkor és abban az időben nem volt más lehetőség. A bombázások miatt a metróállomásokon direkt kialakítottak szülészeteket a kilencedik hónapban lévő várandós nőknek. 

Egy másik emléket is felidézett. Édesanyjával egy hajón jött az Egyesült Államokba. Springer ekkor ötéves volt, és a hajó fedélzetén a hidegben fagyoskodva álltak és nézték a többiekkel együtt a New York-i Szabadság-szobrot. Ekkor Jerry Springer megkérdezte édesanyját, hogy mit is néznek, mit jelképez ez a szobor, mire anyukája németül csak annyit mondott: Ein tag, alles, ami magyarul annyit jelent, hogy Egy nap, majd mindent.

 

Tom Sizemore

A színész a Szemtől szemben forgatásán került összetűzésbe néhány kollégájával, mert azok szóvá tették nem éppen előnyös heroinhasználati szokásait. Ezzel kapcsolatban emlékezett vissza egy történetre, hogy ült a terápián, amikor kopogtattak az ajtón, majd Robert De Niro bejött a szobába és azt mondta “Tom, nem fogom végig nézni, hogy meghalsz.” Majd lelkesítő, kedves mondatokkal folytatta, hogy milyen nagyszerű színésznek tartja, de a záró mondat volt az, ami igazán megérintette Sizemore-t, ami így szólt:

Szeretlek, mintha csak a fiam lennél.

 

Meghalt Tom Sizemore

Elhunyt Tom Sizemore, miután lekapcsolták az életfenntartó gépekről - erősítette meg pénteken menedzsere, Charles Lago. A 61 éves színész február 18-án szenvedett agyi aneurizmát.

Tovább

 

Matthew Perry 

A vígjátékszínészezel kapcsolatban már elég sok helyen lehetett olvasni, hogy gyerekként jól megverte Justin Trudeau-t, aki ma már Kanada vicces zoknikat hordó miniszterelnökeként ismert. Amit talán kevesebben tudnak, hogy Perry veszettül jó teniszező volt.

Jó teniszező volt... de csak Kanadában. 13 évesen nemzeti szinten a legjobb játékosok közé sorolták. Egyéniben ott volt a TOP 20-ban, míg párosban a TOP 10-ben. Rendszeresen szerepelt a US Openen is. Amikor Los Angelesbe költözött kicsit változott a helyzet. Nem a tenisztudása kopott meg, hanem az ellenfelei lettek keményebbek. Matthew Perry elmondása szerint 15 évesen mindenki kicsinálta őt a teniszpályán L.A.-ben. Ekkor jött rá, hogy a teniszezésből nem nagyon fog megélni, ezért színésznek állt. 

Matthew Perry legjobb pillanatai a Jóbarátokban

A napokban elhunyt színész karaktere sokak kedvence volt a népszerű szitkomban, és az is tény, hogy neki köszönhettük a legjobb poénokat. Mutatjuk az öt legemlékezetesebbet!

Tovább

 

Tina Turner

A  Rocknagyiként ismert énekesnő néha úgy gondolta, hogy hírneve legalább annyira köszönhető lábainak, mint a hangjának. Kezdetben ez nem volt része a tudatos imidzsépítésnek. A lábvillantást az indokolta, hogy így sokkal könnyebben tudott táncolni éneklés közben. Ahogy telt az idő,, úgy lett ez állandó show elem, majd az imidzsének a része.

Fiatalabb koromban nem voltam megelégedve egyetlen testrészemmel sem, de amikor a lábaim ennyi figyelmet kaptak, akkor jöttem rá, hogy a testem többi porcikája is rendben lehet.

Tina Turner a rock királynője - KÉPGALÉRIA

Őrületes energia, fantasztikus hang, tökéletes lábak - Tina Turner tudta mi az a rock'n roll és nem is félt megmutatni.

Tovább

 

Vágó István

Az Ország Kvízmestere eredeti képzettsége szerint gyógyszer-vegyészmérnök és idegenvezető. Az utóbbi szakmát sosem gyakorolta, az előbbit se sokáig, mert bár dolgozott a Chinoin gyógyszergyárban és a MEDIMPEX-nél, 1975-ben csak úgy, poénból jelentkezett a Magyar Televízió Riporter kerestetik című vetélkedőjébe. Legnagyobb megdöbbenésére Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését. 

Vágó István 8 legemlékezetesebb tévéműsora

A 74 éves korában elhunyt kvízmester a Van benne valami, az Álljunk meg egy szóra!, a Mindent vagy semmit vagy a Legyen Ön is milliomos! adásaival túlzás nélkül milliókat ültetett le a tévékészülékek elé.

Tovább

Dunai Tamás

Meghalt Dunai Tamás

73 éves korában szerdán elhunyt Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. Családja közlése szerint a színészt otthonában, váratlanul érte a halál.

Tovább

A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész pályája csaknem 50 éve alatt száznál több emlékezetes színházi szerep, több tucat filmes és televíziós alakítás kötődik a nevéhez. Ami külön kiemelendő munkásságával kapcsolatban, hogy 1996 óta háromszor hívta meg a BBC Világszolgálat, hogy a magyar adás állandó munkatársainak beszédkultúrájával foglalkozzon.