8 sorozatkarakter, aki rászolgált a halálra

Őket cseppet sem sajnáltuk.

A sorozatok figurái általában sokáig velünk vannak, több évadon át nézzük a történetüket, és ez rengeteg érzést kivált belőlünk: van, akiért aggódunk; van, akinek drukkolunk, hogy elérje a célját; van, akit féltünk és izgulunk érte; van, akinél vágyjuk, hogy beteljesüljön a szerelme; és bizony van olyan is, akinek már a halálát kívánjuk. Nyolc olyan sorozatbeli halált szedtünk össze, amit igazából már nagyon kiérdemelt a karakter.

 

INNENTŐL ÓVATOSAN, MERT DURVA SPOILEREK JÖNNEK!

 

Ramsay Bolton

Trónok harca (6. évad / 9. rész)

Indítsunk a nagy (sőt talán a legnagyobb) halálosztó sorozattal, a Trónok harcával, amihez többször is vissza fogunk térni a listánkon. A HBO presztízssorozatában sem a jók, sem a rosszak nem voltak biztonságban, ami nem csoda, hiszen a széria középpontjában a Vastrónért folyó harc áll. De nem csak a csatatéren hullottak a szereplők, az egyik legaljasabb karaktert a Fattyak csatája című epizódban éri utol a vég. Az Iwan Rheon által hátborzongatóan alakított Ramsay Bolton egy igazi szadista szemétláda volt, aki nem riadt vissza a különféle kínzásoktól sem, ha arról volt szó, miként ártson embertársainak. Ám végül a saját módszereinek lett az áldozata: Boltont a saját kiéheztetett kutyái tépték szét, amit Sansa Stark (Sophie Turner) nem kis megelégedettséggel nézett végig.

Megnézheted itt: Max

 

Phil Leotardo

Maffiózók (6. évad / 21. rész)

Ismét egy HBO-s sorozat, úgy látszik itt szeretik stílusosan kinyírni a rosszfiúkat. Ez történik ugyanis a Frank Vincent által alakított Phil Leotardóval is Maffiózókban. Igazából szerepelhetne itt a sorozat zárójelenete is, ám mivel ott nem egyértelmű a halál, ezért az utolsó, képernyőn látható elhalálozást vettük fel a listánkra. Sőt, ez nem is elhalálozás, hanem szabályos kivégzés: Phil Leotardo két évadon keresztül volt Tony Soprano (James Gandolfini) riválisa, a konfliktus végére pedig fejlövéssel tettek pontot. A golyót persze Leotardo kapta, és bár borzalmas, ahogy a felesége és a gyerekei szeme láttára ölik meg, mégis

van valami végtelenül abszurd és karmikus abban a brutalitásban, ahogy egy ekkora gazember távozik a földi létből:

a saját elszabadult autója még össze is roppantja a koponyáját.

Megnézheted itt: Max

 

Jack Welker

Breaking Bad (5. évad / 16. rész)

A kémiatanárból lett drogbáró, Walter White (Bryan Cranston) kétségtelenül a sorozattörténelem egyik legnagyobb gonosztevője, aki meg is kapja a megérdemelt lezárást, ám most nem őt, hanem a Michael Bowen által alakított Jack Welkert emeljük ki, aki egy neonáci banda könyörtelen vezére volt. Igen, múlt időben, mivel a sorozat fináléjában maga Walter végez vele, ami helyrebillenti az igazságérzetünket, és kicsit menti Walter erkölcsi megítélését, hiszen ezáltal Jesse Pinkman (Aaron Paul) elindulhat egy normálisabb élet felé.

Megnézheted itt: Netflix

 

Nina Myers

24 (3. évad / 14. rész)

A Trónok harca előtt már volt egy sorozat, amiben ha nem is hullottak olyan gyakorisággal a szereplők, de senki sem volt biztonságban. Még a főszereplő, Jack Bauer (Kiefer Sutherland) családja sem, hiszen az első évad végén, amikor már épp azt hinnénk, hogy megmenekült, meghal a felesége – az a Nina Myers (Sarah Clarke) öli meg, akiről egy dupla csavarral kiderül, hogy mégis az ellenség embere. Nem kétséges, hogy Ninának is vesznie kell, ám Bauer bosszúja csak a harmadik évadban teljesedik be, ekkor meg már a nő menthetetlenül még mélyebbre süllyedt. Persze Nina likvidálásának vannak következményei, de kétségtelenül katartikus halált kapott.

Megnézheted itt: Diseny+

 

Joffrey Baratheon

Trónok harca (4. évad / 2. rész)

Mondtam én, hogy előjön még a Trónok harca, ráadásul nem utoljára! Joffrey Baratheon karaktere olyan szinten kivívta a nézők gyűlöletét, hogy az őt alakító színész, Jack Gleeson egy életre visszarettent a színészettől – elsősorban az őt ért támadások miatt. Joffrey, akibe tudott, belerúgott, ott, ahol a legjobban fáj, és egy fikarcnyi könyörület sem volt benne. A halála, ami egyúttal egy rejtély is Az oroszlán és a rózsa című epizódban következik be: kínkeservesen kiszenved a méregtől, amit ekkor még nem tudjuk, kinek köszönhetünk.

Megnézheted itt: Max

Ez is érdekelhet

7 színész, akit meggyűlöltek egy szerep miatt

Nem mindig jó érzés a népszerűség.

Lássuk!

 

Vernon Schillinger

Oz (6. évad / 8. rész)

Tényleg az a helyzet, hogy a HBO-nál szeretik eltenni láb alól a rosszfiúkat: szintén a csatorna saját gyártású sorozata az Oz, ami nem meglepő, hogy erőszakos, hiszen egy börtöndrámáról van szó. Ráadásul egy olyan börtönben játszódik, ahová a legbrutálisabb bűnözőket zárták, akik az intézmény falain belül is azt teszik, amit kint: bandákba verődnek, és meggyilkolnak másokat. A legelvetemültebb köztük a J. K. Simmons által alakított Vernon Schillinger, aki az Árja Testvériség vezetője – ő egészen az utolsó évadig húzza, de akkor aztán eljön érte a megérdemelt halál.

Megnézheted itt: Max

 

Bíró

Buffy, a vámpírok réme (2. évad / 14. rész)

A tinivámpír-sorozat, ami még nem (csak) arról szólt, hogy vámpírnak lenni szexi. A Buffy, a vámpírok réme alapvetően követte a klasszikus receptet:

a főszereplők jobbára biztonságban voltak, de a mellékszereplők legtöbbször csak arra voltak kitalálva, hogy hol látványos, hol kevésbé izgalmas módon elhunyjanak.

Az egyik legemlékezetesebb halál a Bíró nevű démonnak jutott az Ártatlanság című epizódban. A démonnak egyetlen célja van, hogy elpusztítsa a világot, és állítólag nem fognak rajta a fegyverek – csakhogy ez ősi entitás, így a modern páncéltörők már simán végeznek vele.

Megnézheted itt: Disney+

 

Walder Frey

Trónok harca (7. évad / 1. rész)

Trónok harcával kezdtük, Trónok harcával is zárjuk, mégpedig egy olyan karakter halálával, aki bár nem volt olyan hírhedt, mint Joffrey, de azért így is az egyik legkegyetlenebb figura a sorozat történetében. Walder Frey (David Bradley) ugyan nem kapott olyan sok képernyőidőt, ám az a kevés is bőven elég volt ahhoz, hogy a nézők a halálát kívánják: nevezetesen

ő volt a felelős a hírhedt Vörös Nászért,

a széria egyik legnagyobb tömegmészárlásáért. Halála egyúttal a Stark-ház győzelme is, hiszen Arya (Maisie Williams) egy torokvágással megbosszulja az anyja és a bátyja meggyilkolását.

Megnézheted itt: Max

 

(via Collider)