90-60-90

Első modellünk sötétbarnás-feketés árnyalatú kétrészes fürdőruha, alakot remekül kiemelő francia bugyival, egy számmal kisebb felsőrésszel. Elasztikus anyaga kiválóan alkalmassá teszi vízi sportok végzésére úgymint jet-ski, extrém régészet, munkatársak csigázása stb. A következő, ezüstös színvilágú modell ennek egy zártabb, egész alakos verziója mélytengeri kalandozásokhoz, precízen tapadó felülete második bőrként veri vissza az UV-sugarakat, továbbá felemelő élménnyel gazdagítja a szemlélőt mellkasi tájékon.

Ennél is elgondolkodtatóbb a "ravasz kazah" fantázianevű ruhaegyüttes, amely a földet súroló pásztorsuba miatt a férfiszemnek elsőre teljesen indifferens kompozíció, ám alatta a köldök fölött kötözött fehér muszlining már merőben új távlatokat nyit meg. Viselése szilaj kazahsztáni vidékeken, kedvesünk börtönből való kiszabadításához ajánlott, nem utolsósorban az alatta elrejthető furfangok miatt.

Végül pedig jöhet az örökzöld sláger, a jó öreg khakizöld atlétatrikó: Afrikában melltartóval vagy anélkül egyaránt hordható, és a szavannán robogó dzsip ringató mozgásán túl a bennszülött szívek meglágyítására is kiválóan alkalmas.

Persze a Tomb Raider 2.: Az élet bölcsője című film nemcsak erről szól. Van még benne verekedés, üldözés, robbanás, karambol, lövöldözés és cápának víz alatti orrba verése, ahogy a computer-játékfilm műfajában dukál. A más közegből való adaptálás ezúttal is sok mindenre feljogosítja a készítőket, zavartalanul lehet a tobzódni a látványos (tehát többnyire öncélú) trükkökben, és le lehet pipálni a James Bond-sztorik helyszínválasztékát is. Angelina Jolie fentebb taglalt testiségén kívül csupán arra kell ügyelni, hogy a hősnő folyamatosan enyhén nyitott ajkai tovább erősítsék az ikon-szupermodell vonulatot.

Nem állhatom meg, hogy elmenőben még le ne jegyezzem kedvenc hülyének nézésemet. Lara Croft és szerelme(?) Kínába vetődik, és miután jól kimotorozták magukat a Nagy Falon, gengszterek fogságába esnek. Számos agyagkatona tönkretétele árán kiszabadulnak a szupertitkos, sziklába vájt bunkerből, és teherautóba vágják magukat, mondván: Sanghajba kell mennünk. El is poroznak, majd a kamera ráközelít az Isten háta mögötti bázis előtt álló KRESZ-táblára, rajta az (angol nyelvű) felirat: Shanghai 94 km.

Elég ide a gerincvelő is - idefent csak a fajfenntartó központot érdemes bekapcsolva hagyni.