A 10 legrosszabb és legjobb filmes főnök

Ma van az "Öleld meg a főnököd"-nap. Ennek örömére lássuk a főnökfigurákat, akiket szeretünk, utálunk, és akiket imádunk utálni Az ördög Pradát viseltől a Dolgozó lányig.

A rossz: Dolgozó lány

Forrás: HBO

Sigourney Weaver alakítja a főszereplő, Tess (Melanie Griffith) főnökét, és kezdetben kifejezetten pozitív figurának tűnik, hiszen arra ösztönzi titkárnő beosztottját, hogy nyugodtan ossza meg vele az üzleti ötleteit, később azonban kiderül, hogy ellopja ezeket az ötleteket, és sajátjaiként adja elő.

A jó: Segítség, felnőttem!

Josh (Tom Hanks), a tizenhárom éves kamasz élete egy csapásra megváltozik, amikor egy csodálatos szerkezet teljesíti a kívánságát, mégpedig azt, hogy felnőtt lehessen. Másnap harmincas fiatalemberként ébred. Ám a csodába hiba csúszik: Josh felnőtt lesz, de a lelke gyermeki marad. Szerencsére Mr. MacMillan, a MacMillan Játékgyártó Cég tulajdonosa álomállást ad neki: játékokat kell tesztelnie.

A rossz: Nász-ajánlat

A Sandra Bullock által alakított Margaretet a bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból, a nő ezért azt hazudja, hogy házasodni készül. A „vőlegény” a gyanútlan asszisztense lesz, akit évek óta gyötört a munkahelyén,  és akit a nő a főnöki hatalmával kényszeríti arra, hogy játssza el a szerepet.

A jó: Az elnök emberei

A Watergate-botrányt feldolgozó kultfilmben Jason Robards alakítja a The Washington Post vezető szerkesztőjét, aki szabad kezet ad Bob Woodward és Carl Bernstein újságíróknak, hogy felfedjék az ügy részleteit, és kinyomozzák Nixon elnök leköszönésének valódi okát. 

A rossz: Tőzsdecápák

Gordon Gekko (Michael Douglas) szerint a világon pénzért bármi megvásárolható, neki semmi sem drága, semminek nincs értéke, csupán egyetlen dolog érdekli: a siker. Egy fiatal, nagyra törő alkalmazottja, Bud Fox (Charlie Sheen) kísértetiesen emlékezteti egykori önmagára, ezért tanítványául fogadja. Bud kezdetben isteníti mesterét, de ez sem tartja vissza attól Gekkót, hogy alattomosan átverje beosztottját.

A rossz: Az ördög Pradát visel

Port.hu

Miranda Priestly (Meryl Streep) a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, teljesen megkeserítve munkatársai életét.

A rossz: Förtelmes főnökök

Seth Gordon vígjátékában nem egy, hanem rögtön három rossz főnököt kapunk: Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. A szenvedő alkalmazottak ezért meg is próbálják eltenni őket láb alól.

A rossz: Hivatali patkányok

Port.hu

Mike Judge klasszikusában Gary Cole alakítja az Initech szoftvercég divíziójának alelnökét, Bill Lumbergh-et, aki abban leli örömét, hogy felesleges papírmunkával és értelmetlen kívánságokkal terheli a beosztottjait.

A rossz: Kilenctől ötig

Port.hu

A Dabney Coleman által játszott főnök, Franklin Hart szexuálisan zaklatja női alkalmazottait, akik ezért fel is lázadnak ellene. Foglyul ejtik a zsarnokot, a házába zárják, s maguk kezdik el rendbe tenni azt, amit Hart hosszú évek során elrontott. Reformjaik nyomán nem csak a munkahelyük válik otthonossá, de még a cég is jól jár. Ám Hart kiszabadul, és elindul, hogy bosszút álljon.

A jó: A kezdő

Nancy Myers vígjátékában a menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében felvesz egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás urat (Robert De Niro). A cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető temperamentumú Jules (Anne Hathaway) a film végére összebarátkozik a férfivel.

Via: THR