A 12 majom apokalipszisétől a Válótársak szívfájdalmáig - Egy hét, öt sorozat

Szelfiző mackók, világvége, mókás és kevésbé mókás szakítások meg egy kettős életű családfő. Több széria indul a héten, melyek közé megint becsúszott egy vadonatúj magyar produkció is. Tévézésre fel!

12 Majom

Minél tovább húzza az emberiség és vele a sorozatipar, annál valószínűbb, hogy csak abból a menő filmből nem lesz folytatásos verzió, amelyiket eleve le sem forgattak. Kereken húsz évvel az eredeti után Terry Gilliam szívderítően fura időutazós sci-fijét is utolérte a megtiszteltetés, így a Bruce Willisből Aaron Stanforddá változott James Cole immár a televízióban küzd a halálos világjárvány ellen. A 12 majom második évada januárban startol, mi pedig addig a Filmcafén ismerkedhetünk az elsővel.

Medvetesók

Dráma három integrálódni vágyó kívülállóról a kegyetlen modern társadalomban. Grizz, Panda és Jegesmedve nem engedi, hogy rendszertani besorolásuk miatt hátrány érje őket, maci létükre interneteznek, környezettudatosan élnek, és az embereket sem rendeltetésszerűen - azaz étkezésre - használják. A Cartoon Network friss rajzfilmsorozata egy rövid életű webképregény adaptációja, amelyben a hősök személyisége némileg módosult. Szegény Jegesmedve például nagyjából elfelejtett beszélni.

Sr. Ávila

A „mexikói sorozat” jelzős szerkezet hallatán a többség lelki szemei előtt valószínűleg csöpögős telenovellák jelennek meg, hadonászó szerelmesekkel és rémes zenével. A Sr. Ávila viszont minőségi HBO-termék, amelyet néhány kritikus a Maffiózókkal rokonít. Keddtől a Cinemaxon szemlélhetjük, ahogy az uncsi biztosítási ügynöknek látszó apuka másodállásban bérgyilkol.

Új csaj

Az RTL Klub elölről kezdi a szitkomot, amelyben a darabokra tört szívű Zooey Deschanel kedves új lakótársakra tesz szert. Nem, nem macskákról van szó, hanem három fiatalemberről, akik ráadásul nem is csak a fejében léteznek, így valóban segíthetnek a gyógyulásban.

Válótársak

Szintén szakítás után, illetve közben vannak a Válótársak című ígéretes magyar mű főszereplői, akik már egy fokkal komolyabban, dramedyben nyomják. Egyelőre úgy tűnik, az új arcokba nem fogunk belefulladni, az RTL Klub saját gyártású szériájában jól ismert színművészek (többek között Stohl András, Lengyel Tamás, Scherer Péter és Balsai Móni) szórakoztatnak.