A Depp kontra Heard per leggusztustalanabb hozadékai

Ritka pillanat, hogy egy bírósági perre komplett merchandise-hálózat épüljön fel. Márpedig pontosan ez történt a Johnny Depp vs. Amber Heard-ügy esetében, miután a színész rajongói szabadjára engedték, sőt áruba bocsátották kreativitásukat.

A mai napon folytatódik Johnny Depp és Amber Heard bírósági pere, miután múlt héten a színész került az ügyvédek kérdéseinek kereszttüzébe. Mint ismeretes, elsőként Depp indított eljárást exneje ellen, mivel Heard 2018-ban azzal állt a nyilvánosság elé, hogy Depp több alkalommal bántalmazta őt. A színész 50 millió dollár kártérítést követel a Washington Post írása miatt, mely állítása szerint tönkretette karrierjét.

Fotó: Paul Morigi/Getty Images

 

Heard ezt követően viszontkeresetet nyújtott be Depp „rágalomhadjárata miatt”,

melyben 100 millió dollár megfizetésére és eddigi követeléseinek visszavonására kötelezi egykori férjét. Depp múlt héten a bíróságon bántalmazó anyjáról beszélt, mondván, a színésznővel kötött házassága tökéletesen tükrözte anyjával való viszonyát.

Az ügy természetesen kiemelt figyelmet kapott a közösségi médiában, ugyanakkor Johnny Depp egyes rajongóit arra sarkallta, hogy válogatott

szuveníreken fejezzék ki „jókívánságaikat” Heard felé.

Egy melbourne-i székhelyű üzlet, a Redbubble pl. nem kevesebb mint 106 árucikket dobott piacra az ügy kirobbanása óta. A különféle stílusú és színű pólókon, bögréken, takarókon és egyéb termékeken olyan feliratok láthatók, mint „Justice for Johnny”, „FCK AMBER” vagy „Don’t be an Amber”. Kiváltképp nagy népszerűségnek örvend egy 33 dollár értékű bögre, melyre egy Johnny Depp Amber Heard-öt eképp méltató szavai kerültek fel:

„Egy színésznő, aki még csak színészkedni sem tud, arról ismert leginkább, hogy elvált Johnny Depptől, majd hazudozott róla a médiában.”

A termékeket mellesleg Depp rajongói között sem fogadta osztatlan siker, a twitterezők közül néhányan bizarrnak és kínosnak tartják a termékeket. Egyikük így fogalmazott: „Hogy valaki egy éppen zajló tárgyalásról idézeteket nyomtat termékekre, majd eladja őket… Le sem tudom írni, hogy mennyire elképesztően helytelen dolog ez, bármelyik oldalon is álljon az illető.”

Forrás: The Independent