A két film, amit Anthony Hopkins a legjobban megbánt

Hibázott, aztán elkövette még egyszer ugyanazt a hibát.

Néha még a legnagyobb színészek is hoznak rossz döntéseket – például, amikor igent mondanak egy sikerfilmjük folytatására. Ebbe a csapdába Sir Anthony Hopkins is beleesett.

A bárányok hallgatnak lett a színész egyik legsikeresebb filmje. Megkapta a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, de a legjobb színésznő, a legjobb forgatókönyv és rendezés kategóriában is díjazták, és persze Hopkinsnak is járt a szobor Hannibal Lecter zseniális megformálásáért.

Az Oscar-eső után nem volt váratlan fejlemény, hogy a producerek folytatást akartak. Lecter az eredeti filmben mellékszereplő volt, és még mindig nagyon sok réteg volt benne, amit fel lehetett volna fedezni, és a forgatókönyveket is ezzel a céllal írták meg. Bár elméletben ez jó ötletnek hangzik, és nem is lettek a folytatások vállalhatatlanok, sosem tudtak felnőni az eredetihez.

Mindezt Hopkins is érezte, és többször elmondta, hogy A bárányok hallgatnak folytatásai, a Hannibal és A vörös sárkány az a két film, amelynek elkészítését megbánta, mondván elkövette ugyanazt a hibát kétszer.

A színész kitart a véleménye mellett, és azt is kijelentette, hogy nem áll szándékában többé Hannibal Lectert alakítani. Ettől még Lecter története a könyvekben és tévésorozatokban folytatódott.

Via: Far Out