A pénz beszél

A cím azért egyértelműsíti: nem a vadnyugaton vagy a határvidéken járunk! A fejvadász - A pénz hatalma a nagyvállalatok intrikáit mutatja be, ami Dániában sem zajlik máshol: átverések, árulások és egyebek!

N. F. Sieger, Dánia legnagyobb olajbirodalmának 85 éves feje azzal bízza meg Martin Vinget, a sikeres fejvadászt, hogy keressen új vezetőt cége élére. A dologban már kapásból gyanús, hogy konkrétan arra a pozícióra kell a megfelelő embert megtalálnia, amelyre évek óta az elnök saját fia, Daniel Sieger pályázik. Miközben a jelöltek után kutat, Martin rádöbben, hogy lassan, de biztosan egy átláthatatlan hatalmi játék bábjává vált, amelyben rajta kívül álló erők döntik el az olajbirodalom sorsát, és ez a döntés őt is magával ránthatja.

A korábban inkább gyerek- és ifjúsági filmeket készítő Rumle Hammerich 2009-ben úgy döntött, hogy ideje valami komoly, felnőtt dologgal foglalkoznia, és mi lehet felnőttebb, mint az üzleti világ és annak sütét üzelmei? Mivel a legjobb dán színész, Mad Mikkelsen épp nem ért rá, annak bátyját, Lars Mikkelsent (Egy gyilkos ügy) szerezte meg a főszerepre, ő a rezzenéstelen arcú, de gyorsan kombináló profi fejvadász, aki mégis élete legnagyobb csapdájába sétál bele. Ugyanis ő is irányítható, súlyos beteg kisfiúval kezdik zsarolni, de nem szabad alábecsülnünk. A film megbízhatóan hozza a skandináv trhillerek teljes eszköztárát, az idősebb Mikkelsen testvér pedig ugyan nem ér fel Madhoz, de így is remek színész!