A világ legőrültebb sorozatötlete: összekötni a Trónok harcát a Westworlddel

Maga az író George R. R. Martin találta ki, mivel a '73-as mozifilmben is volt középkori kalandpark, robotokkal.

George R. R. Martin, a Trónok harca sorozat alapjául szolgáló A tűz és jég dala regénysorozat írója ahelyett, hogy végre befejezné az évek óta csak ígérgetett hatodik és hetedik regényét, mindenféle sorozatterveken agyal. A napokban például az jutott eszébe a Westworld készítőivel közös vacsorán, milyen jó lenne úgy folytatni az HBO új sikersorozatát, a Westworldöt, hogy a gazdag vendégek ne csak a westernfilmes környezetben lövöldözhessenek és bulizhassanak, hanem egy másik ajtón át a Trónok harca világában is szórakozhassanak, robotbanditák helyett szintetikus lovagokat vagy vadakat üldözve.

Martin az ötletét azzal indokolta, hogy ugye az eredeti, 1973-as, Michael Crichton-féle Westworldben is volt a vadnyugati díszlet mellett egy római és egy középkori kalandpark is, tele robotokkal. A sorozatverzió atyja, Jonathan Nolan (aki egyébként Christopher Nolan öccse) persze csak egy jót mosolygott az ötleten,és az Entertainment Weekly-nek adott interjújában kijelentette: ő és a felesége (a Westworld másik író-producere, Lisa Joyce) is a 68 éves sztáríró nagy tisztelője, és bár az ötlet hízelgő, egyelőre biztosan nem fogják összekötni az HBO a két sikerszériáját.

A Trónok harca új, hetedik évada jövő nyáron startol, az utolsó, nyolcadik évad pedig 2018-ban kerül adásba. Addigra az is kiderül, hogy a Westworldben van-e annyi kraft, hogy ez lesz az HBO új slágersorozata, vagy ki kell találni mellé valami újat. (via Vanity Fair)