A Warcraft rendezői változata 40 perccel hosszabb

Duncan Jones 3 órás Warcraft filmjét még az apja, David Bowie is megnézte a halála előtt.

Nagyon érdekes interjút adott Duncan Jones, a Warcraft: A kezdetek rendezője a The Daily Beastnek: kiderül belőle többek között az, miért az 1994-es Warcraft játékhoz nyúlt vissza, és hogy az apjának, az idén januárban elhunyt David Bowie-nak tetszett-e a film korai verziója.

Az biztos, hogy a 160 millió dolláros költésgvetésből készült Warcraft-film rendezői változata eredetileg 40 perccel hosszabb volt, de egyelőre nem tudni, hogy ezt a fanatikus World of Warcraft-rajongók mikor láthatják. Duncan Jones apja, David Bowie viszont látta, mert mindig is nagyon érdekelte, hogyan boldogul a fia a filmiparban (korábban a Hold és a Forráskód című sci-fiket is megnézte, amiket szintén Jones rendezett).

A videojátékokat kedvelő rendező arról is beszélt az interjúban, hogy tudatosan nyúlt vissza az 1994-es, első Warcraft játékhoz, mivel a Blizzard vezetésével együtt úgy gondolta, a mozis franchise felépítéséhez az alapoktól kell elindulni. Jones szerint így szépen be tudják majd mutatni a játékokat nem ismerő nézőknek, hogy a Warcraft világa más, mint Tolkien Középföldéje: itt nem a szép emberek és a vicces lények csatáznak a ronda szörnyekkel, hanem a ronda szörnyek is a világot formáló, érdekes karakterek. A film eddigi bevétele egyébként még csak 31,6 millió dollár, mivel az amerikai mozikban majd csak június 10-től vetítik. (via Movieweb)