Adni is jó! Ezeken az eseményeken tudsz jótékonykodni az ünnepek környékén

A karácsony közeledtével gyakrabban adományozunk különböző nemes célokra, mint év közben. Az ünnep apropóján túl is persze nagyon jó adományozni, ezért érdemes már most bemelegíteni az egész éves jótékonykodásra.

Decemberben  a szeretet ünnepének közeledtével mindnyájunknak meglágyul a szíve, ez pedig jó apropó arra, hogy adakozással, ismerősökre vagy ismeretlenekre figyelve örömöt szerezzünk valakinek. Szerencsére idén is sok helyen lehet jót tenni emberekkel és állatokkal a legkülönbözőbb formákban. Ezt a szokást persze érdemes kiterjeszteni egész évre, de az ünnepi jótékonykodás is garantáltan célba ér, főleg ha az adott eseményen karácsonyi ajándékokat is gyűjtenek. 

Összegyűjtöttünk nektek pár programot, amiken hozzájárulhattok valakinek az ünnepi vagy hétköznapi öröméhez:

1.  MikulásGyár - az instant segítség:

November 30-tól egészen december 21-ig vihetitek csomagjaitokat a már jól ismert jótékonysági akcióra. A szervezők tartós élelmiszereket, tisztálkodószereket, ruhákat, könyveket és játékokat várnak a felajánlóktól, amit rászorulók számára osztanak szét országszerte.

Forrás: MikulásGyár

 

2. A nagy játék készítés és csere-bere, avagy Mikulás a palotában -  aminek mindenki örül:

December 9. 10:00-12: 00 - Petőfi Irodalmi Múzeum

A PIM-ben rendhagyó ajándékozásra invitálnak minket a szervezők, aminek során a gyerekek is aktívan részt vehetnek régi játékaik továbbadásában. A program felhívása tudatos és önzetlen gyerekeket keres, belőlük pedig, mint tudjuk, rengeteg van! 

Vidd el egy olyan játékodat, amivel már igazán sokat játszottál / már úgy érzed, nem a Te mulatságod többé / igazán kedves a szívednek, és add valakinek, aki pont ilyenre vágyott! 

 

3.  Utcazene az utcán élőkért - a szórakoztató jótékonykodás:

December 10. 18:30-21:00 - Széll Kálmán tér

A város egyik csomópontján az Emberi Jogok Világnapjának alkalmából három, nemes célokért küzdő szervezet összefogásával utcazenésszé változnak pár órára kedvenc zenészeink, zenekaraink, hogy a rendhagyó koncertre váltott jegyek összegével A Város Mindenkié csoportot és az Utcáról Lakásba! Egyesületet támogassátok.

Fellépők hosszú sora mutatja, hogy már most mennyien álltak a kezdeményezés mellé. A teljesség igénye nélkül egy kis ízelítő:

Csókolom, Szabó Benedek és a Galaxisok, , Black Bartók, Másik János, Menyhárt Jenő (Európa Kiadó), Legát Tibor, Kollár-Klemencz László (Kistehén), BOGGIE, Szeder, Frenk, Muzsik és Volkova, Lázár Tesók (Esti Kornél), Lovasi András, Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk)...és még sokan mások.

 

4. Sztárok a tehetségekért - a Rost Andrea Művészeti Alapítvány jótékonysági hangversenye - a klasszikus:

December 19. 19:00 - Pesti Vigadó

Rost Andrea, a Kossuth-díjas művésznő, a Pető Intézet jószolgálati nagykövete jótékonysági hangversenyén az intézet zeneszobájának létrehozására ajánlja fel a belépők által befolyt összeget.

A koncerten Rost Andrea mellett fellép Baráti Kristóf Kossuth-díjas hegedűművész, Sándor Csaba operaénekes, a Bartók–Pásztory-díjas Magyar Rádió Gyermekkórusa (karigazgató Walter Judit, zongorán közreműködik Arany Zsuzsanna), a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vezényel Kovács János Kossuth-díjas karmester.

5.  Állatok Karácsonya a NOÉ Állatotthonban  -  az árva kedvenceknek is jár szeretet:

December 8. 11:00-15:00 - NOÉ Állatotthon

A NOÉ által befogadott kisállatok is mind szeretetre és kedvességre vágynak a karácsony közeledtével. Nekünk lenne egy pár tippünk, hogy a finom falatok, a téli házikó és a simogatás mellett minek örülnének a legjobban. 

Nem csak a kutyusokat és cicákat lehet meglepni; bármilyen más állatka választható Karácsonyi Kedvencnek! Például a gazdasági udvar lakói a kukoricadarának, kukoricának, magkeverékeknek, zöldségeknek és gyümölcsöknek örülnek a legjobban.

6. Nem Irigy a Hónaljmirigy! - Jótékonysági plüssjáték-vásár - jó tett helyébe plüsst várj:

December 9.  13:00-17:00 - AsiaCenter

Jótékonysági adománygyűjtésre hív mindenkit az Irigy Hónaljmirigy  az AsiaCenterbe. A zenekar tagjai a tőlük megszokott jó hangulatban plüssjátékokat adnak ajándékba, fotózkodnak és dedikálnak azoknak, akik akár csak pár száz forintot áldoznak a jótékony célra. Az összegyűlt adományokat a Cseppkő Gyermekotthoni Központnak és a Pető Intézetnek juttatják el.

 

7. Spontán adományozás - extra tipp: 

Keressetek fel egy számtokra fontos ügyekkel foglalkozó szervezetet, egyesületet, és adományozzatok nekik annyit, amennyi belefér, vagy legyetek rendszeres támogatóik, önkénteseik.

A jótékonykodásnak ezer arca van, találjátok meg a számotokra teljesíthető módját, karácsonyon innen és túl!