Adom a szombatra

Tyű! Első nyári szombat, elindul a zene kombat! Gyerekeknek jó sokára, és reméljük, jó időre, újra itt a Gyerek Sziget! Nyit a Plázs is, remélem lesz ott pázsit. Esküszöm, nem fogyasztok, rémes rímek, szevasztok! Végre vége! És akkor, mint mindig, legfőképpen a muzsikaszó - ami nélkül nem élhetünk - lesz a szombatra a mulatság-bérletünk. Abbahagyom...

Generali Gyerek Sziget 2022

Hajógyári sziget, június 4., 10:00

A Sziget újra elhozza idén júniusban három hétvégén keresztül a Generali Gyerek Szigetet,  Magyarország legnagyobb családi fesztiválját - 2022. június 4-5-6., 11-12. és 18-19. a Hajógyári-szigeten! A Gyerek Sziget hazánk egyik legnagyobb, ingyenes családi rendezvénye számtalan koncerttel, bábszínházzal, tánccal, vetélkedővel, sportprogrammal, élményparkkal, ugrálóvárral, kézműves foglalkozásokkal és még rengeteg gyerekprogrammal.

6. Vál-völgyi Zsúr

Alcsútdoboz, június 4., 10:00

Helló Zsúrozók! Idén végre újra találkozhattok, és ezt egy hatalmas bulival fogják megünnepelni Veletek! Kedvenc Zsúrotok idén is bővelkedni fog gasztronómiai, zenei és kulturális programokban.
A belépés mindkét nap INGYENES!  

Jankovics Marcell avatott kézzel nyúlt a magyar népmesekincs ismert és kevésbé ismert történeteihez. A sorozat stílusában a népművészet motívumait használja fel, egyéni, mind a gyerekek, mind a felnőttek számára élvezetet nyújtó képi világot teremtve. A meséket Szabó Gyula mondja el.  

A Totem Tribe is dokkol a Turbinában és egy nappali eseményre és invitálja Kora-t házigazdának egyenesen Montrealból. Hangzásvilága ötvözi a világzenét jellegzetes deep- és progressive house zenékkel. Produceri munkája mellett játszik klasszikus zongorán és dobon is. 2016-os debütálása óta a szcéna neves művészeivel a világ számos klubjában letette névjegyét.

RAIN-Esőcirkusz

Fővárosi Nagycirkusz, június 4., 15:00

A különleges vizes technika igazi kuriózum a magyar cirkuszművészet történetében, ennek köszönhetően egy egyedülálló vízi cirkuszi show-t láthat a közönség Budapesten. Az ismerős porond hol fényjátékos szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik át – így egészítve ki a fellépő művészek csodálatos produkcióit.      

GLMB és Lang Dani dj páros kreatív mérkőzése a Kavicsoson.  

Miami Vice hangulat a Dürer Kertben! Nyáresti fülledés, szinti, vapor és chill hullámok, forró funkok, jéghideg koktélok, óceáni szellő és pálmafák a Duna-parti naplementében. Quixotic, az új retrowave hullám legismertebb hazai úttörője, a Stranger Synths bulisorozat producer dj-je, idén is elhozza nekünk a nyolcvanas évek Miami-ját.   

Nyolcas Műhely, június 4., 18:00

Ötödször is Yippi feszt! Fehérvár legvölgyesibb underground klubfesztiválja idén is visszatér, hogy rögtön az elején megcsinálja a nyarad. Nyilván Nyolcas Műhely, június 4-5., szombat-vasárnap, pünkösdi hétvége, hétfőn ráérsz kiheverni, munkaszüneti másnap, szívesen!   

Újra Budapesten Amerika egyik legkarakteresebb feldolgozáscsapata, a modern metal, alternatív rock és hip hop számokat rézfúvósokkal támogatott energiabombává alakító Brass Against! A kilenc tagot számláló formáció 2022. június 4-én* tér majd vissza a fővárosba, ezúttal Sophia Urista énekesnővel az élén, akinek markáns kiállása és elképesztően erős hangja tökéletes esszenciája a zenekar szellemiségének és eltökéltségének.

A Bohemian Betyars és a Parno Graszt külön-külön is sikeres világszerte ismert és elismert zenekarok, akik mind szűkebb hazánkban és nagyvilágban letették a névjegyüket. Közös munkájuk során, a világzenei supergroup 2017 elején egyszerű céllal alakult meg; a magyar és cigány elemekkel gazdag népzenei hagyományt szeretnék a fiatal generáció számára bemutatni és elérhetővé tenni.   

Terítéken régi depeche mode slágerek/80's pop-rock/new wave/dark/ami jön táncnóták....Majd alakul valahogy az este, lesz ami lesz... Kint meleg, fent 2 erős ventilátor...