Agyvérzésig tolt, borzasztó viccekkel indult a Röhej rádió

Sikerült alkotni valamit, ami még a Sas kabarénál és az Aradi-Varga Show-nál is rosszabb.

A Röhej rádió nem áll másból, mint viccek meséléséből. Ez már önmagában elég borzasztóan hangzik, de a legszürreálisabb adás mégis szerda reggel 6-kor volt, amikor semmi más nem ment a “rádióban”, mint nevetés.

Egy közönség felvett nevetését és tapsolását lehetett csak hallani folyamatosan, legalább 1 percen keresztül.

Aztán jöttek a jól ismert viccek, amik nagyjából egy élő entitást sem fakasztanak nevetésre. Például: 

Mi az abszolút lehetetlen?

A tenger fenekére bugyit húzni.

Illetve:

Ki az abszolút paraszt?

Aki csak vízummal jöhet ki a disznóólból.

Vannak ennél hosszabb, sztorizós viccek is, de azokat most nem idézném ide. Aztán ott van az Egészségedre! című rovat, ami abból áll, hogy bemondja a hang, hogy az Egészségedre! című rovatunk következik, majd hallunk egy tüsszentést, aztán jön is a záró szöveg, hogy ez volt az Egészségedre! című rovat.

Azt is furcsa megélni, amikor elindul a Melyik dalra gondoltunk? című rovat. Ez még úgy is működne, hogy mondjuk nem szól semmi, és akkor tényleg gondolatból kell kiolvasni, hogy mi lehet a dal. De nem. Megszólal egy AI hangon egy dalszöveg, de persze szigorúan tükörfordítást alkalmazva.

Így lett David Guetta Memories dalából:

All the crazy shit I did tonight / Those will be the best memories

Ez: 

Minden szar, amit csinálok ma éjjel / Azok lesznek a legjobb emlékek.

Már az is egy fokkal viccesebb, ha a memorise memóriának van direkt rosszul fordítva. De ennek a rádiónak nem célja a nevettetés, csak az, hogy rengeteg szar vicc el legyen mondva. A csatorna hangja kevés átéléssel mesél vicceket, nem engedi meg magának még azt sem, hogy nevessen. Ebből is látszik, hogy ezek a viccek nem viccesek. Pedig vannak amúgy olyan fajta poénok, amik simán elmennének manapság a TikTokon, YouTube-on menő kihívás-videókban, amiknek az a koncepciója, hogy

minél rosszabb faviccekkel kínozzák egymást az emberek, és az a küldetés lényege, hogy ki kell bírni nevetés nélkül.

Mivel ezek a viccek annyira rosszak, hogy már jók, ezért van benne kihívás.

Ebben a rádióban semmi sem jó. Sem az idegen nyelvű viccek, sem a fordított viccek, amik visszafelé lejátszott viccek. Akadnak Podcast beszélgetések, amikbe szerencsére még nem sikerült belefutnom. És van szombat este 21:00-kor silent disco is, ami nem úgy tűnik, mintha vicc lenne, hanem tényleg egy zenei blokk. Ami azért is furcsa, mert nem egyszer hallottam a rádió felszopó szövegei között, hogy ez az az online csatorna, ahol nincs fölösleges időjárás-jelentés, hírek meg zenélés, erre tessék… Itt is van, csak sokkal szarabb.

Értem, hogy ez egy sufni tuning szerelemprojektje valakinek és nem volt pénz megvenni a létező összes jó és rossz magyar stand up humorista fellépésének hanganyagát, majd azokat játszani végtelenítve, de ez így szerintem egy értelmezhetetlen, de leginkább élvezhetetlen katyvasz. Nem tudom, hogy ki az az ember, aki önszántából és nem munkaköri kötelességből hallgatni fogja a Röhej rádiót.