Akár az ágyban is töltheted a vasárnapot, egyedül egy laptopra lesz szükséged, na meg ezekre a programokra

A kijárási korlátozást akár egy jó ürügyként is felfoghatjuk az ágyban maradásra és semmit nem csinálásra. Összegyűjtöttük a legjobb netes streameket.

Hangszerbemutató Kárász Eszterrel

április 19. 9.30h; 10h

A gyerekek nagy kedvence, Kárász Eszter ismertet meg kicsiket és nagyokat a hangszerek világával, ezúttal a hegedűt mutatja be nekünk. Az esemény linkje.



Fecskeváró Kőketánc LIVE!

április 19. 10h

A hagyományos kőketáncház körkapcsolással, élőben. Lesz ölbeli játék, ének, mondóka, muzsika, mesemondás és az elmaradhatatlan kézműveskedés is. A Kőketánc Gyerektáncház moldvai és gyimesi népzenével és néptáncokkal, énekes népi játékokkal, népmesékkel, mondókákkal várja a 3-7 éves korosztályt, a legkisebbeknek pedig ölbeli játékokkal, táncoltatókkal készül - most éppen online. De kihagyni nem érdemes ezt se, higgyétek el! LINK

 

A csillagszemű juhász online

április 19. 10h; 18h

Az előadás az azonos című, ismert népmese színpadi adaptációja, amelynek narratívája mögött erős erkölcsi mondanivaló húzódik. A csillagszemek az ártatlanság és az értelmes emberi cselekvés metafórájaként értelmezhetők. A király ostoba parancsainak végrehajtását megtagadó juhász magatartása jóságra és kitartásra tanít. Nem egyszerű feladat megküzdeni a hiúsággal, de a csillagszemű juhász elszánt, és becsületes, alázatos jellemének köszönhetően minden akadályt le tud győzni. Link az eseményhez.

 

Vaskakas Matiné: Víz, víz, tiszta víz- fröcskölő táncok 18 lábra

április 19. 11h

Hogy a vészhelyzet alatt se maradjunk vaskakasos élmények nélkül, a győri Vaskakas Bábszínház minden vasárnap 11 órakor elérhetővé teszi egy-egy előadás felvételét a gyerekek számára. Az előadásokat a színház hivatalos Youtube-csatornáján lehet majd követni.

 

Kakaókoncert

április 19. 15h

Ifjúsági hangverseny a Budapesti Fesztiválzenekar próbaterméből. Az esemény linkje.

 

elrow Home Sessions - Yousef & Mele

április 19. 16h

Ki mondta, hogy otthon unatkozz? Ha bekapcsolódsz elrow Home Sessions közvetítéseibe, minden vasárnap partizhatsz a nappalidban. Táncolj otthon! Az esemény linkje.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

április 19. 17h

A zenész minden nap 17:00 órától rövid, élő erkélykoncerttel jelentkezik. Link az eseményhez.

 

Road Movie Guide filmpremier - Rúzsa Magdi & Tilla

április 19. 18h

Tavaly indult útjára a ROAD MOVIE sorozat, amely keretében a legnépszerűbb hazai előadók dalokkal és klipekkel mutatják be a számukra fontos városokat, tájakat. Minden dalhoz és kliphez készült egy-egy önálló riportfilm is, melyekben Tilla a zenekarokkal-előadókkal közösen mutatja be az érintett helyeket. A szobafogság idején itt az alkalom, hogy legalább virtuálisan körbejárják Magyarországot. A “ROAD MOVIE GUIDE Tillával” a Maradj Otthon! Fesztivál Facebook oldalán április 19-én 18 órakor RÚZSA MAGDIVAL jelentkezik.

 

Pinceszínház: Paravarieté - online közvetítés

április 19. 19h

A Pinceszínház a következő hetekben, a járványügyi védekezés időszakában több korábbi, népszerű előadásának felvételét vetíti le egy-egy előre meghirdetett időpontban a Facebook oldalán. Az esemény linkje.

 

Első Magyar Karantén-Színház & Grund Színház: Hazaviszlek

április 19. 19h

Egy randevú éjszakája, két ember élete. Egy férfi és egy nő találkozásának izgalma és bizonytalansága a kezdő tét. Ott vagyunk velük tanúként a kanapén, belenézünk életük meghatározó és feledhető pillanataiba, hátha megtudjuk a kérdésre a választ: együtt mennek-e tovább? Az előadást az improvizáció technikáival építik a karaktereket formázó színészek. Azaz nem tudják előre, hogy kik a szereplők, mi a történetük és merre halad a kapcsolatuk. Link az eseményhez.

 

Tompeti TV - 4. adás

április 19. 19h

Tompeti és Barátai újra a zenesarokban várják a gyerekeket online műsorukkal. Tompeti és Barátai váratlanul jelentek meg a színen. Közvetlenségüknek, játékosságuknak köszönhetően a gyerekek rögtön barátjuknak fogadták őket. Tompeti és Csillagszemű 2009 óta szórakoztatja és tanítgatja a zene nyelvén keresztül a legkisebbeket. Élőzenés koncertjükön sok érdekes hangszerrel is megismerkedhetnek a gyerekek, úgymint furulya, szájharmonika, arab és afrikai dobok, kazu, gitár és egyéb zenélő kütyük. A közvetítéshez ide kattintsatok!

 

Zeneakadémia Koncertközvetítés/13 - Mozart-nap a Concerto Budapesttel I.

április 19. 19.30h

Km.: Concerto Budapest, koncertmester: Alexander Janiczek; Mozart: 7. (D-dúr) szerenád, K. 250 ("Haffner") A 2018. március 4-i Mozart-nap felvétele. Link az eseményhez.

 

Szirtes Edina Mókus

április 19. 19.30h

KARANTÉNBÓL SZÓL A NÓTA "élő közvetítés az otthoni karanténból"

A jelenlegi járványügyi helyzet hívta életre a Karanténból szól a nóta elnevezésű Facebook oldalt, melynek elsődleges célja, hogy naponta élő produkciókat közvetítsen a magyar népzenei, cigányzenei és jazz szférából. A hiánypótló kezdeményezés a zene szeretete és a zenészek elhivatottsága mellett az említett műfajok alulreprezentáltságának ellensúlyozása és az érdeklődő közönség kiszolgálása céljából jött létre. Link az eseményhez.

 

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

április 19. 20h

"Hello, yank vagyok. Mint sokan mások, én is keresem, hogy ebben az új helyzetben, hogy lehetnék hasznára a közösségnek. Így március közepén egy hirtelen ötlettől vezérelve átrendeztem a nappalit, hogy élőben tudjam közvetíteni a Soul Healing Session-öket amiket a jelen helyzetben csak virtuálisan tudunk folytatni. Ennek kellemes mellékhatása, hogy így mindenki hozzájuthat akinek szüksége van rá." Link az eseményhez.