Egyéb

A csillagszemű juhász online

Online nézhető ONLINE
2020. április 19. (vasárnap) 10:00

Az előadás az azonos című, ismert népmese színpadi adaptációja, amelynek narratívája mögött erős erkölcsi mondanivaló húzódik. A csillagszemek az ártatlanság és az értelmes emberi cselekvés metafórájaként értelmezhetők. A király ostoba parancsainak végrehajtását megtagadó juhász magatartása jóságra és kitartásra tanít. Nem egyszerű feladat megküzdeni a hiúsággal, de a csillagszemű juhász elszánt, és becsületes, alázatos jellemének köszönhetően minden akadályt le tud győzni.


„Volt egyszer egy király, aki igencsak ostoba parancsokat osztogatott. És volt egy juhászlegény, aki pökött az ostoba parancsokra. Ilyenkor pedig szembe kell nézni a helyzettel. De hát milyen szembe! Bele lehet nézni az igéző szembe anélkül, hogy el ne szédüljünk? Ki lehet-e oltani, elhomályosítani azokat a csillagszemeket? Nem oltja azt ki az ostobaság, nem zárja le a félelem, a medve, az óriás sünök, éles kaszák előtt meg sem rebben, csakis… no igen, a királylány tekintete homályosítja el csöppet, hogy aztán annál tisztább csillogással nézzenek egymásra. Addig van jó világ, amíg az élet útjait ilyetén csillagszemek igazgatják.” – Szabó Attila


Bemutató időpontja: 2018. nov. 10.
Alsó korhatár: 4 év
Az előadás időtartama: 60 perc


Az azonos című népmesét színpadra írta: Szabó Attila


Zene: Csernák Zoltán Samu
Báb-, díszlet- és jelmeztervező: Miareczky Edit
Koreográfia: Fosztó András
Rendező: Szabó Attila


Előadják: Domokos Szabolcs, Urmánczi Jenő, Erdei Emese, Pünkösti Laura, Balogh Dorottya, Bondár Tibor, Kötő Áron


Házhoz jön a kolozsvári Puck Bábszínház. Ezen a héten is új előadásokkal jelentkeznek, amelyeket naponta kétszer fognak közvetíteni, 10.00 és 18.00 órától. 


Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.