David Rocco a TV Paprika vérbeli itáliai séfje, aki az olasz konyha szeretetét egy főzős, szenvedélyes, életvidám családban felnőve szívta magába. Mottója is családi hátteréből fakad: "I'm not a chef, I'm Italian." (Nem séf vagyok, olasz)
[img id=521656 instance=1 align=left img]David számára az országos hírnevet az Édes élet David Roccoval című sorozat (David Rocco’s Dolce Vita) hozta meg, amelyet több mint 150 országban sugároztak. A sikert újabb utazások, szakácskönyvek, TV műsorok követték.
David titka magával ragadó, életvidám személyisége, amellyel a nézők elé tárja Itália szépségeit, az ország gazdag, lenyűgöző ízvilága mellett a természeti és építészeti csodákra is felhívva a figyelmet. Az édesanyjától tanult vagy utazásai során megismert tradicionális olasz ételeket gyorsan és cseppet sem hagyományosan készíti el, ezzel adva nekik új és modern aromát, ihletet merítve a mosolygó arcokból és az ezernyi friss hozzávalóból.
Műsorai nemcsak az ételekről szólnak, hanem tájakról, piacokról, családi vacsorákról vagy éppen születésnapokról, egyszóval az olasz kultúráról. David minden nézőt könnyedén elbűvöl mosolyával, közvetlen stílusával és azzal az egyszerűséggel, ahogy a főzés rejtelmeibe beavatja az érdeklődőket, az elkészítésen túl egy-egy kis történetet is elmesélve.
Novemberben David Rocco visszatér a TV Paprikára, Olaszország egyik gyöngyszemét, Amalfit fedezi fel, ellátogatva a városka konyháiba, éttermeibe és farmjaira, hogy egy-egy fogás erejéig becsatlakozzon a helyi háziasszonyok és szakácsok életébe. Így kóstolja meg Itália egyik legszebb tájának klasszikus, évszázadokra visszanyúló ételeit, megismeri az olasz konyha generációk által használt receptjeit. A szívből jövő és információkban gazdag sorozat nem lóg ki David korábbi műsorainak sorából, hiszen nem kifejezetten ételrecept bemutató, inkább egy pazar, ihletet adó utazás.