Az megvan, hogy Thuróczy Szabolcs szerepelt a Barátok köztben?

Pedig így volt.

Furcsa dolgokat tud az ember elé dobni a TikTok. A legváratlanabb pillanatban jött velem szemben egy elsőre teljesen érdektelen videó, egy régi Barátok közt-jelenet. Láttam már ilyet, ezeknek az ad új értelmet, hogy egy teljesen oda nem illő szituációra reflektálnak a karakterek. Nehéz egy videós mémet vagy poént jól elmondani, úgyhogy ezt most mellőzném is. A lényeg, hogy jött velem szemben ez a bizonyos videó. Elsőre semmi izgalmas, Berényi Miki még fiatalon, a nagyon jellegzetes frizurájával és a még jellegzetesebb körszakállával ül egy börtön cellájában. Majd megjelent egy fickó, aki még a rossz minőségű kép ellenére is nagyon ismerős volt. Arcra is gyanús volt valami, de amikor megszólalt, akkor vált egyértelművé, hogy nem más próbálja kilopni a szelet Szőke Zoltán vitorlájából, mint Thuróczy Szabolcs. 

Ekkor 1999-et írtunk, a Barátok közt a második évadánál tartott még csak. És Thuróczy Szabolcs sem volt még akkora név, mint most. Tény, hogy '98-ban már tagja volt a Pintér Béla és Társulatának, de még nagyon messze van az Aranyélet, ami meghozta számára az igazi országos ismertséget. 

Az azért elég vad állítás lenne, hogy a Barátok közt volt az ugródeszka a sztárságig, vagy hogy ez volt az első lépés a siker felé vezető úton és ha ez nincs, akkor ma nem szerepelne Bödőcs Tibor könyvéből készült színdarabban, de tény, hogy ez volt az első tévés szereplése.

Illetve még egy apró adalék ehhez a kis szerepléshez: Thuróczy Szabolcs egy klasszikus epizódszereplő volt, egy rabot alakított, akit úgy hívtak, hogy Béres Gyula. Thuróczy részéről ez nem egy cameo volt, nem sztárvendégként tette tiszteletét a show-ban, hogy emelje annak színvonalát. (Bár kétségtelen, hogy ebben a jelenetben simán lejátszotta Szőke Zoltánt.) A valóság az, hogy itt Szőke Zoltán volt a sztár, a nagyobb színész, akit minden nap láthattak a nézők a tévében egy napi sorozat egyik legfontosabb szereplőjeként. 

Forrás: RTL / TikTok

 

Aztán persze meg lehet nézni, hogy ki hol tart most. Mennyiségben Szőke Zoltán nyert, aki több mint 10 000 alkalommal volt képernyőn mint Berényi Miki, míg Thuróczy Szabolcs inkább kevesebb, de minőségibb tévés és filmes produkcióban vett részt.