Bazi nagy ausztrál lagzi

A Priscilla - A sivatag királynőjének kalandjait jegyző Stephan Elliott finoman szólva harmatos eresztésű vígjátékában számos bazi lagzi előd után a kenguruk földjén is színre lép az oltári vőlegény a másnaposnak már nem mondható harmadnapos cimborákkal, és egy mára már kissé túlbotoxolt Olivia Newton-John anyósjelölttel.

Love story rövidre vágva

Mint ahogy az lenni szokott az esküvői témát firtató történetekben a boldogító igen általában egy mindent elsöprő szerelem előzi meg. Itt sincs ez másképp, csak David és Daphne nem nyújtják a rétes tisztát. Ők egy hét ismeretség után úgy belehabarodnak egymásba egy közös nyaralás során, hogy abból már csak egy kokainnal és néhány félkegyelmű jóbaráttal felpörgetett esküvő tudja kizökkenteni őket. Hiszen David nem is sejti, mikor a normálisnak semmi esetre sem mondható barátaival Ausztrália felé veszi az irányt, hogy Daphne apja egy épp leköszönő félben lévő multimilliomos szenátor, aki egy igazi hetedhét országra szóló lakodalmat szervez, igen fontos személyekkel.

[img id=351215 instance=1 align=left img]Mire nem jók a barátok

Ezt a pucc partit igyekszik kissé felforgatni David három barátja, akik szintén hivatalosak az esküvőre, és akik önmagukban is külön megérnek egy pszichológiai esettanulmányt. Az egyik depresszióban szenved, ami az esküvő idejére csak fokozódik, a másik szociálisan érzékeny, a harmadiknál pedig csak szimplán idióta, és némiképp ellenzi, hogy Davidnek bekötik a fejét. Szóval, ha ők együtt összejönnek, ott még az örömapa kedvenc birkája is áldozati báránnyá válik és fű füvön nem marad pláne nem kokain. Ugyanis még arra is van eszük, hogy egy helyi dzsungel dílerrel véletlenül összecseréljék a táskájukat. Így hát egy kokós táskával, egy haragos dílerrel a nyakukon, és egy a ketrecéből ellopott ruhába öltöztetett báránnyal próbálják menteni a menthetőt David legnagyobb örömére.

Ereszd el a hajam

Stephan Elliott a Priscilla - A sivatag királynőjének kalandjai nagy sikere után nem igazán tudta ismételni önmagát. Mondhatni az ember szívesebben néz sivatagban táncoló transzvesztitákat, mint egy esküvőn tivornyázva rinyáló három balféket, akik már a totál "lealjasodás" szintjén tesztelik barátjuk tűrőképességét. Alapvetően egy összekapott, lerágott csont esküvői történetet dobott össze gyenge eresztésű néhol testtájra kiterjedő humorral és teljesen egysíkú karakterekkel, amin legfeljebb csak vicsorítani tudunk, de lehet akkor is csak fájdalmunkban. De ha véletlenül is betalál egy poén, akkor meg inkább csodálkozva kuncogunk, hogy ez vajon tényleg vicces volt vagy a film végére már mi is módosult tudatállapotba kerültünk az igénytelen humoráradattól.

Retrózz Oliviával

Olivia Newton-John. Ki nem emlékezne rá John Travoltával alkotott kettősére a Grease-ből. Meg kell állapítani azok az idők is tovaszálltak, mint ahogy eredeti arcvonásai is. Ugyan ha kell bekokózva pörög a csilláron és tény már a Grease óta nem láttunk ilyen euforikus állapotban, de akkor is csak egy sopánkodó majd szittyós anyósjelölt szerep jutott csak neki. Miközben Oliviára rátör a "grease-feeling", a háttérben egy unalomtól kiábrándult zenekar ontja mindvégig a 70-es 80-as évek retro slágereit mai ízlésnek megfelelően, és itt-ott befigyel egy Kylie Minogue és Jason Donovan kép, hiszen ők is eme földrész híres popszimbólumai.

Kiknek ajánljuk?
– Olyanoknak, akik a vígjátékokon faarccal szeretnek ülni.
– Olivia Newton-John rajongóknak.
– Retro zene rajongóknak.

Kiknek nem?
– Olyanoknak, akik azért ülnek be vígjátékokra, hogy nevessenek.
– Esküvőre készülődőknek, nehogy eltántorodjanak.
– Aki nem szeretik az egysíkú karaktereket.

3/10