Bemutatkozik a PORT.hu – Sándor

Arra gondoltunk, itt az ideje, hogy olvasóink megtudják, kik is készítik a Portot. Kik azok, akik segítenek eligazodni a programok között, akik válaszolnak az olvasói levelekre, akik filmeket, könyveket, színházi darabokat, gyerekműsorokat ajánlanak. Ezért december 12-től minden nap bemutatunk egy Port-os kollégát. Ő itt Sándor.

Kezdhetném akár azzal is, hogy elmesélem, milyen fantasztikus a légkör a szerkesztőségben, vagy elővehetnék egy fergetegesen vicces sztorit a karácsonyi céges bulikról… de csak két és fél hete csatlakoztam a Porthoz, úgyhogy egyelőre a távmunka rejtelmeibe tudnám csak beavatni az olvasót. A filmes és tévés rovatnál dolgozó kiváló kollégákat viszont már vagy egy évtizede ismerem, többek közt ezért is igazoltam ide, a Portnak pedig már eddig is állandó olvasója, felhasználója voltam, úgyhogy 99 százalékig biztos vagyok benne, hogy otthon fogom magam érezni itt.

Baski Sándor


Filmes újságírói karrierem egyébként az azóta megboldogult Cinema magazinnál kezdtem, majd írtam (sőt, írok) egyebek közt a Filmhunak, a Filmvilágnak, a Filmarchívumnak és a Geekznek, emellett önjelölt podcastelő, amatőr fotós és futballblogger vagyok. És közben korrektorként is dolgoztam vagy hat évet, szóval a cikkeimben felbukkanó esetleges helyesírási hibákra, elütésekre sajnos semmi mentségem nem lesz.

 

A mozgóképek mellett a stand upnak is nagy rajongója vagyok, úgyhogy a műfaj hazai posványából világítótoronyként kimagasló Bödőcs Tibor második könyvét ajánlanám – annak a tíz embernek, aki még nem vette meg. A Meg se kínáltak című kocsmaregényből jövőre, ha a járványhelyzet engedi, színpadi adaptáció is készül majd Thuróczy Szabolcs főszereplésével, ami még egy plusz indok rá, hogy pótoljuk, ha eddig kimaradt volna.