Bréking! Már a vágószobában van a Star Wars 8

John Williams elsőként láthatja majd a nyers verziót, hogy ehhez is fülbemászó filmzenét komponálhasson.

Ryan Johnson, az egyelőre még cím nélküli Star Wars 8 író-rendezője az Instagramján jelentette be: a júliusban befejezett, külső helyszínes és stúdióbelsős forgatás után sem lazsált a stáb, és a film nyers változata már a vágószobában van!

 

Day one!

Rian Johnson (@riancjohnson) által közzétett fénykép,

John Williams pedig pár nappal ezelőtt nyilatkozott úgy, hogy már alig várja az első, nyers verzió vetítését, mert az jó inspiráció lesz a filmzene komponálásához. Korábban George Lucasszal is ez volt a munkamódszerük: John Williams lényegében a félkész filmekhez írta meg a filmzenéket. Az Oscar-díjas zeneszerző egyébként maga is nagy rajongója lett a készülő új trilógiának: leginkább az érdekli, kik a szülei a kedvenc karakterének, az ösztönös Jedi-tehetség Rey-nek. A rajnongók többsége egyébként arra tippel, hogy Luke az apja, az anyja pedig egy felkelő pilóta/Jedi-tanonc, akit Kylo Ren bandája, a Ren-lovagok öltek meg, még a 7. rész előtt. 

11058773_46bbbbd75073fbdd4de1241e379d1124_wm.png

Sajnos az idei Star Wars-film, a Zsivány Egyes árnyékában egyelőre nem sokat tudni a Star Wars 8-ról. Csak annyi derült ki eddig, hogy ugyanazon a sziklaszigeten fog kezdődni a film Rey kiképzésével, ahol a lány a 7. rész fináléjában megtalálta a remete Luke-ot, egy későbbi jelenetben pedig nyaktörő üldözést láthatunk majd egy elegáns űrlények lakta kereskedőbolygó nagyvárosában, amit a stáb a Trónok harcában már sokat szerepeltetett Dubrovnikban vett fel. (via Movieweb & Starwarsnewsnet.com)