Csütörtöki netkultúra

Ismét összegyűjtöttük nektek a napi programokat, hogy úgy kerekedjetek fel szórakozni, hogy nem mentek sehova.

A Tánc Világnapja // INGYENES Tánc/Színházi előadások // TRIP

Online, április 29. egész nap

A TRIP WebSzínházában a Tánc Világnapja alkalmából ingyenes Tánc/Színházi előadásokkal várnak titeket! Az ingyenes előadásokat pedig ezen a linken tekinthetitek majd meg.

Holdbeli csónakos

Online, április 29., 8h

Jégapóhoz négy király érkezik leánykérőbe, ám Pávaszem királylány egészen másra vágyakozik. Titokban szerelmes az elérhetetlen Holdbeli csónakosba. A királykisasszony Medvefia, a lapp királyfi segítségével elmenekül kérői elől, és ezzel elkezdődik világkörüli kalandja. Társául szegődik a klasszikus vásári bábjáték három csibésze, Vitéz László, Paprika Jancsi és Bolond Istók. 

A Magyar Nemzeti Galéria remekművei

Online, április 29., 15h

Munkácsy Mihály, Paul Gauguin, Szinyei-Merse Pál, Claude Monet. Az online tér adta lehetőségekben együtt a festő óriásokkal! A vezetés során beutazzák Magyarországot, Európa egy részét és eljutnak egzotikus vidékekre is, mindezt a lehető legbiztonságosabban! A tárlatvezetést tartja: Földváry Piroska.

Online tárlatvezetés a Seuso-kincs - Pannónia fénye című kiállításban

Online, április 29., 17h

Rajongsz a kultúráért és a kiállításokért? Többször előfordult már, hogy szeretettél volna részt venni egy tárlatvezetésen, de a távolság és a hosszú utazási idő ezt nem tette lehetővé? Akkor az alábbi program neked szól! A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Mozgás ovisoknak és kisiskolásoknak

Online, április 29., 17h

Online műsoraik sorában a kicsiknek is kínálnak mozgásukat, ügyességüket fejlesztő programokat. A művészi torna alapjait Zémann Erika szakedző, a klasszikus balett lépéseit, mozdulatait pedig Balogh Rita balettmester bemutatói, útmutatói nyomán sajátíthatják el és gyakorolhatják.

Líra Könyvklub élőben / Hajdú Balázs: Meztelen masszázs Ottóval

Online, április 29., 17h

A Líra Könyvklub élő bejelentkezése a Dumaszínházból. 

Online Club-est: Üzbegisztáni kalandozás

Online, április 29., 18h

Dr. Gombos Péter előadása. Figyelem, változás! Ezentúl az előadások valamivel később, 18:00 órakor kezdődnek, 17:45- kor már be lehet jelentkezni.

Szinetár Miklóssal Dési János beszélget

Online, április 29., 18h

Szinetár Miklós Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész. Nemrég megjelent könyve apropóján Dési Jánossal beszélget.

A Tribute to Wes Montgomery

Online, április 29., 18h

Koncert Wes Montgomery halálának ötvenharmadik évfordulója alkalmából, az If Café online színpadán. Az egyik legnagyobb hatású, leginspirálóbb jazz-gitáros volt.

Múzeum+ Hősök

Online, április 29., 18.30h

A MÚZEUM+ programsorozat soron következő, április 29-én, online térben megvalósuló epizódja letűnt korok hőseit helyezi fókuszba. Az esemény ismét lebilincselő tárlatvezetéseket kínál. Figyelemre méltó művészettörténeti téma a Hősnők a Képtárban, vagy a dicső honfitársainkat bemutató Arcképek nyomában című vezetések. A német és németalföldi gyűjtemény csodálatos műalkotásaiból a szentek áldozatos életét, hőstetteit ismerhetik meg az érdeklődők.

A talizmán

Online, április 29., 19h

Online látható a Katona legendás, 2000-ben bemutatott előadása, Máté Gábor rendezésében!

Hatan pizsamában

Online, április 29., 19h

Sok-sok bonyodalom és - reményeik szerint - kétórányi szórakozás a nézőknek. Ezt kívánja a hat szereplő pizsamában és a rendező - felöltözve...

Berecz Mihály zongoraestje – Online közvetítés

Online, április 29., 19h

Varázslatos zongoradallamokkal zárul az április! A Filharmónia online koncertsorozatának részeként április 29-én Berecz Mihály zongoraművész hangversenyét közvetíti Győrből, a Zsinagógából. A közvetítés elérhető a Filharmónia Magyarország Facebook, Vimeo és YouTube csatornáján.

Grizzly – OMC live session

Online, április 29., 19h

A pofádba üvölt, mielőtt letépi. A Grizzly 2008 szilveszterén kelt életre egy céllal, hogy őszinte, keserű, agresszív, hangos, mégis lágyan elkent sludge-stonert zúdítson a világra. Így is lesz az OMC élő streamjében, amit ezért vétek lenne kihagyni! A stream ingyenes, csak kattints erre a linkre április 29-én este 7-kor és már indul is.

Müpa Home – Úrhatnám polgárok - La lumière comique

Online, április 29., 19.30h

Szeretnék, ha a Müpa közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhatna a világ legkiválóbb művészeivel és legizgalmasabb alkotóival estéről estére - ezúttal a saját otthonában. A Müpa megnyitja virtuális hangversenytermét és előadótereit, és az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását közvetítik. Az előadás megtekinthető a honlapjukon és YouTube-csatornájukon.

GuyaChild Live Stream - S8 Online

Online, április 29., 20h

Bár még tart a pandémia, de azért az otthoni bulizás még lehetséges opció. Live Stream sorozatában az S8 Underground Club az online térben hozza össze a hazai underground bandákat közönségükkel. Az élőben fellépő (dob, basszusgitár, gitár, billentyű, sampler/perka/kanna) hip-hop, future-blues GuyaChild ad koncertet, mely rock, soul, trap elemekkel vegyíti amúgy sem unalmas muzsikáját.

Mirmur - A38 Eklektronika x Jägermeister

Online, április 29., 20h

Az A38 Eklektronika második részében a Pure Lust csapatból ismert Mirmur naplementébe ívelő house szettjével evezünk lágyabb vizekre. Mirmur szettjeiben vegytiszta house, electronica és downtempo ütemeket színez ki lüktető törtekkel, vagy épp technot puhít fel érzelmes synthekkel, organikus hangzásokkal már 2015 óta.

Táncszínház ON - Magyar Táncművészek Szövetsége: A Tánc Világnapja 2021

Online, április 29., 20.30h

Rendhagyó, online gálaműsorral köszönti A Tánc Világnapját a Magyar Táncművészek Szövetsége és a Nemzeti Táncszínház. Az előadás a 2019-ben díjazott művészek produkcióiból került összeállításra, és bemutatják 2020. díjazott alkotóit, művészeit is.

Nyitott Műterem #20 - Bak Imre

Online, április 29., 21h

A Trafó Galéria online műteremlátogatás-sorozatában minden csütörtökön 21 órától kurátorok és szakírók kalauzolásával nyerhettek betekintést egy-egy képzőművész műtermébe. A sorozat huszadik eseményén, április 29-én Bak Imre budapesti műtermébe látogatunk el. Bak Imrét pályájáról, legfrissebb műveiről és terveiről Fehér Dávid művészettörténész kérdezi majd. A beszélgetést a Trafó Galéria Facebook-oldalán élőben lehet követni, az online műteremlátogatás végén pedig ugyanitt várják a kérdéseket.

Nemzetközi Jazznap 2021

Online, április 30-ig

A hazai kezdeményezésű Jazznap-hu, a Nemzetközi Jazznap megünneplésére ingyenesen rendezett események sora a virtuális („villany”) térbe kényszerül, ahogy tavaly is csak online tartották meg. A hét évvel ezelőtti induláskor meghatározott eredeti célját azonban így is megpróbálja teljesíteni, új közönséget igyekszik szerezni a műfajnak.

Észt Hét 2021

Online, április 29.-május 4.

Nemcsak drámákból, hanem az elmúlt egy év észt animációs – és dokumentumfilmes terméséből is válogat az idei Észt Hét. A legfrissebb alkotásoknak a Művész Távmozi ad otthont április 29. és május 4. között.