Csütörtöki programok

Szeptember második napján is színes programkavalkád vár titeket. Találjátok meg a legjobbat!

92. Ünnepi Könyvhét 2021

Vörösmarty tér, Dunakorzó, szeptember 2-5.

Az Ünnepi Könyvhét a magyar kulturális élet egyik legrégebbre visszatekintő, emblematikus eseménye, a kortárs magyar irodalom legnagyobb fesztiválja, melyet 1929 óta hagyományosan a budapesti Vörösmarty téren rendez meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

Four Bones Quartet

Kossuth tér, Budapest, szeptember 2., 17h

Június 4-e és szeptember 18-a között immár hatodik éve kerül megrendezésre a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozat, amely színvonalas zenei programot kínál hétről hétre a Kossuth térre látogatóknak, csütörtökönként 17 órától.

Dop Beats Not Bombs

RIFF Budapest, szeptember 2., 18h

· modul aka mango · Benc · Sonny Kraft · Spidersense. Ha megkérdezték tőle hogy milyen beateket szeret a legjobban, habozás nélkül fújta: A kerek beateket, a szögletes beateket, a hosszú beateket, a rövid beateket, a gömbölyű beateket, a lapos beateket, a tömör beateket... és minden olyan beatet amit csak készítenek a világon.

Azahriah, vendég: Kristoaf

Budapest Park, szeptember 2., 18h

Első önálló koncertje máris teltházas volt, most pedig a főváros legnagyobb szabadtéri klubjában lép színpadra B! A fiatal tehetség szeptember 2-án a Budapest Parkban ad önálló koncertet. Olyan slágereket hallhat tőle a közönség élőben, mint a Rét, az Aight vagy épp a Mind1, ami rekordokat döntve vezeti a streaming listákat, és persze a friss Camouflage album dalait is előadja.

Instant-Fogas Csütörtök

Instant-Fogasház, szeptember 2., 18h

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol a rezidens DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Nyáresti zenei előadások a Millennium Házában - Kertész Endre

Millennium Háza, szeptember 2., 18h

"Kilépünk az épület falai közül és kifordítjuk a ház tartalmát a külvilág számára. A zene nyelvén kerül bemutatásra a Millennium Háza , a Rózsakert és a Városliget. A zenészek ezekből a témákból merítve építik fel játékukat és mutatják be az egyes részeket. Az előadások után beszélgetünk a fellépőkkel az inspirációjukról, az előadásukról. A szubjektív zenei tárlatvezetés után az estet az adott rész objektív tárlatvezetése zárja le."

Cukrászati bemutató

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea, szeptember 2., 18h

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum munkatársai 2021. szeptember 2-án, este 18.00 órai kezdéssel bemutatóra invitálják a magyar cukrászat iránt érdeklődőket.

Kaisers TV, Ungarn

UP Újpesti Rendezvénytér, szeptember 2., 19h

Baráznay Ignácz történetünk képzeletbeli főhőse. Ő a Szabadságharc mártírja, kit a nemzet csak a "Sukorói Oroszlánként" emleget. Tisztázatlan halála után negyven évvel leánya, Amália egy különös transzcendens utazás alkalmával, melynek során bármi megtörténhet, visszakerül 1848-ba, s az ott, akkor már működő császári televíziónál kap állást.

Házassági leckék 2

Centrál Színház, szeptember 2., 19h

A Házassági leckék középhaladóknak méltán az egyik legnépszerűbb előadásunk: könnyed
és frivol komédia a hűtlenségről. Az eredeti előadás alaphelyzetét gondolta újra a szerző, és egy
frenetikus este erejéig újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt. 

Hajtűkanyar autósiskola

Jurányi  Produkciós Közösségi Inkubátorház, szeptember 2., 19h

A Hajtűkanyar autósiskola egy fekete komédia. Mravik Róbert vizsgabiztos, kollégájával a gépjárműoktató Boda Lehellel egy harcos, korrupcióellenes vizsgázóval, Polgár Júliával keveredik összetűzésbe, mikor kenőpénzt próbálnak kérni a vizsgáért cserébe. A történet ebből az alaphelyzetből indul el, sok fordulattal és mindannyiunk életéből ismert helyzetekkel szórakoztatja a nézőket.

Berecz András és Berecz István: Apja-fia

Pasaréti Közösségi Ház, szeptember 2., 19h

Az „Apja-fia” műsor arról ad számot, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával. A műsorban a népzene, népdal, mese és a tánc egyforma hangsúllyal szerepelnek, egymást kiegészítik.

Midnight Millers bemutatkozó koncert, vendég: SFV Akusztik

Hunnia Art Bisztró, szeptember 2., 19.30h

SFV: A 2018-ban alakult győri zenekar 80-as évekből ihletődő modern rockot játszik. Midnight Millers:
A zenekar alternatív és psyhedelic elemeket is tartalmazó húzós rockzenét játszik. A dallamos ének centrikus refrének és effektekben gazdag gitártémák kedvelőinek egyaránt ajánlják. 

Дeva /Deva/ live band

Pontoon, szeptember 2., 20h

Дeva, a budapesti Takács Dorina DIY solo projektje. A 21 éves előadó életében mindig is óriási szerepet töltött be a zene - számos színházi darabban és kórusban szerepelt. Számait ő írja, producereli és énekli, sőt a lemezborítóit is ő készíti. Különleges zenéje egy ősi földre kalauzolja a hallgatót - atmoszferikus lágy hangok, a selymesen pulzáló basszus és a többszólamú mantrák a magyar népdalok varázslatos szövegeivel vannak fűszerezve.

Formatex Jazz Est: Nigun

Budapest Jazz Club, szeptember 2., 20h

A Nigun ebben az évben ünnepli fennállásának 20 éves jubileumát. Az évfordulóra egy új repertoár született, amely bár nagyrészt a zenekarvezető Párniczky András kompozícióiból áll, mégis átjárja zenéjüket egy mára letűnt kelet-európai zsidó tradíció. Ez a misztikus de nagyon is emberi, humorra átszőtt hagyomány hatalmas energiákkal szólal meg a modern jazz nyelvén koncertjeiken.

PASO

Kobuci Kert, szeptember 2., 20h

Karibi hangulat, lüktető ska, füstös reggae, hazai népi ízek, sodró balkán témák: ez a bombabiztos elegy minden körülmények között működik, nyáron, vízparton, egy hideg itallal pedig biztosan borítékolható az extázis. Igazi fesztiválkedvencek.

De mi lett a nővel?

Vallai Kert, szeptember 2., 20h

"Három sármos negyvenes férfi keresi azt a gyönyörű, rapszodikus, szeretni vágyó, temperamentumos, egyben érzéki hölgyet, aki minden férfi szívében ott bujkál. Már-már megfoghatatlan, hogy mire képes ez a tünékeny teremtés és a férfi lelkét mennyire magával tudja ragadni.A szerelem a fontos, meg egy nagybőgőtok, ahová akár meztelenül el is lehet bújni."

Trio Squelini & Rohmann Ditta

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 2., 20h

Az etno-jazzt és kortárs kamarazenét játszó, különleges hangszer-összeállítású Trió Squelini zenészei (Szalai Péter- ütőhangszeres művész, Szőke Szabolcs gadulka játékos–zeneszerző, valamint Váczi Dániel szaxofonos) különböző felállásokban évek óta muzsikálnak együtt, és számtalan lemezen szerepeltek már közösen. A Trio Squelini formációjukkal 2014-ben Campiello/Terecske címmel lemezt készítettek, és ennek megjelenése óta rendszeresen koncertező csapattá váltak.